Naslovnica Naslovnica Lov na divlje svinje u nedjelju 04. listopada

Lov na divlje svinje u nedjelju 04. listopada

311
lov

Lovačka udruga “Vepar” Orahovica, naredne nedjelje 04. listopada organizator je još jednog lova na divlje svinje, a nakon opetovanih prigovora mještana Orahovice koji žive u užem središtu Orahovice. Naime, dolaskom jeseni, divlje svinje u vrtovima i voćnjacima ponovo rade velike štete, pa je nakon sastanka čelnika Lovačke udruge i Policijske postaje Orahovice donesena odluka o lovu divljih svinja u ovom dijelu Orahovice. Lov će se na području “Albusa” i “Popnjače” provoditi prigonom, dok će članovi LU iz Našica, također prigonom, lov u isto vrijeme i istog dana, provoditi od Duzluka pa do ribnjaka ŠRK “Šaran” Orahovica.
Nedjeljni lov počet će u 7,30 minuta i u njemu će sudjelovati članovi dvije lovačke udruge, njih šezdesetak. Predsjednik LU “Vepar” Orahovica Tomislav Petrušić zamolio je stanovnike Orahovice koji u tim predjelima imaju svoje privatne površine, berače gljiva i skupljaše šumskih plodova da u navedenom periodu ne ulaze u šumu i ne dolaze na svoj površine.
Da je u tijeku lov, bit će obaviješteni i vozači, zakonski propisanim znakovljem, koje će biti postavljeno na lokalnim prometnicima,
Službeni lov na divlje svinje bit će održan u nedjelju 04. listopada od 7,30 do 12,00 sati. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, akcija LU “Vepar” Orahovica, bit će odgođena.