Naslovnica Naslovnica Orahovački enigmatičari u Orašju postigli zapažene rezultate

Orahovački enigmatičari u Orašju postigli zapažene rezultate

393

U Orašju u susjednoj Bosni i Hercegovini, proteklog su tjedna u periodu od 18.-20. rujna održani 36. Susreti odgonetača i zagonetača Hrvatske i prvenstvo Hrvatske u rješavanju i sastavljanju raznih zagonetki, na kojem su sudjelovali i predstavnici Enigmatske udruge Orahovica: Stjepan Varaždinac, Damir Vratković, Katarina Josić i Željko Jozić.
Orahovčani su ekipno osvojili 4. mjesto u sastavljanju zagonetki, dok je Katarina Josić pojedinačno osvojila 1. mjesto u konkurenciji žena a Željko Jozić 2. mjesto u muškoj konkurenciji.
U rješavanju zagonetki orahovačka Enigmatska udruga osvojila je ekipno 7. mjesto, a pojedinačno je Katarina Josić osvojila 2. mjesto u konkurenciji žena, te Željko Jozić 3. mjesto kod muškaraca.
Na prvenstvu je sudjelovalo ukupno 8 ekipa i 30-ak enigmatičara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te iz Srbije. Stjepan Varaždinac, predsjednik Enigmatske udruge Orahovica, rekao je kako su ostvareni rezultati bolji u odnosu na prošlogodišnje natjecanje, a za to su svakako zaslužne redovite enigmatske radionice, na kojima članstvo sudjeluje jednom tjedno.
Na kraju je Varaždinac poručio kako već kreću pripreme za slijedeće susrete i pozvao sve zainteresirane da im se pridruže na enigmatskim radionicama, svake srijede od 17:00 sati u prostorijama HVIDRA-e.