Naslovnica Naslovnica Briljantni Papuk uzeo bod lideru, Đurina preporodio momčad

Briljantni Papuk uzeo bod lideru, Đurina preporodio momčad

612

Momčad orahovačkog Papuka u svim je segmentima nogometne igre nadirala Mladost iz Ždralova, glavnog pretendenta za naslov prvaka, a u sklopu petog kola Treće HNL Sjever.  Robert Đurina, trener koji je  zamijenio Mađarića, postavio je momčad i igru samo onako kako je i mogao.  Kapetan Bušljeta i njegovi suigrači reagirali su maestralno. Od prve do zadnje minute držali su konce igre u svojim nogama i prava je sportske nepravda što sva tri boda nisu ostala u Orahovici.  Od Markovića na vratima, preko Ninčevića pa do mladog Rukavine (koji  je napokon dobio prigodu od prve minute) odigrali su utakmicu za nogometne sladokusce. Srbljanović je bio na streljani, no stativa, pa i nepreciznost u završnici, stajali su Papuk sva tri boda. Ono što itekako veseli je pristup, trka borbenost, kvaliteta i na koncu pljesak svih navijača. Papuk je odigrao utakmicu napokon bez grča, nepotrebnog povlačenja u krilo Markovića, te kontinuiranog mijenjanja  mjesta igrača tijekom susreta, koja su bila nelogična i ne shvatljiva. Danas su Orahovčani  izgledali kao momčad s glavom i repom, i samo je sreća spasila Mladost.  Papuk je poveo u 13.minuti, Špoljarić je teledirigiranom loptom pronašao Matoković koji bez muke matira Srbljanovića. Gosti su poravnali u 22. kada je Vrbanić uspješno realizirao dvojbeni kazneni udarac. Sve ostalo bilo je u znaku Matokovića, Ninčevća, Rukavine. Šteta danas nije pobjedom nagrađena bolja momčad. Da je Papuk  bio briljantan potvrđuju i riječi  gostujućeg  trenera Danijela Lovrića:

– Čestitam Papuka na izvanrednoj igri. Momci su nakon svih turbulencija u klubu, pokazali kako se bori za svoj klub i svoga trenera i ja im na tome čestitam. Svojim igračima nemam što zamjeriti, igrali su koliko ima je Papuk dopustilo, o ostavio ima je samo mrvice. Ovo je naša najlošija utakmica i ovo nije bila igra koja nas je krasila. Izvlačimo pouke iz ove stuacije i još jednom čestitam fantastičnom Papuku na čudesnoj utakmici  – rekao je Lovrić.

 Trener Robert Đurina  nije krio zadovoljstvo  reakcijom momčadi:

– Ovo je ispunjenje mog sna. I dalje sam pod velikim dojmom. Odigrali smo utakmicu baš onako kako smo se dogovorili u  svlačionici i čestitam svim momcima na fantastičnoj predstavi. Od Markovića do Mateja Rukavine svi su zaslužili veliki čestitku i pohvalu. Također osjetio sam s tribina da su navijači bili uz momčad, i to je me veseli. Ponosan sam na rezultat ali žalim za sva tri boda. Hvala im svima od srca – rekao je Đurina napomenuvši kako se vraća svojim obvezama u Čađavici i Školi nogometa Orahovica, no ostavio je mogućnost razgovora:

– Sjest ćemo i razgovarati, pustite me da uživam s momcima. Sv i smo presretni – zaključio je Đurina. Dugo je nakon utakmice iz Papukove  svlačionice  odzvanjala  pjesma i zadovoljstvo osvojenim bodom.

Iako je Đurina s momčadi proveo tek nekoliko sati, u maniri iskusnog nogometnog stručnjaka je posložio  momčad i zasigurno  je uz svih 18 igrača, jedan od najzaslužnijih što je na kontu peti ligaški bod te što će nakon ovog susreta  sigurno imati sladak i miran san.

Eh da umalo zaboravih, David Podboj, jedan od najboljih u finalu Kupa, danas je opet zaigrao……….?