Naslovnica Kultura Počelo preseljenje orahovačke Gradske knjižnice

Počelo preseljenje orahovačke Gradske knjižnice

712

Tijekom današnjeg dana počelo je preseljenje orahovačke Gradske knjižnice. Prostor (bivši ugostiteljski objekt) u središtu grada privremeno je rješenje lokacije, rekla je danas obilazeći novouređeni prostor gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin:

– Ovo je samo prijevremeno rješenje, jer u prostoru gdje je bila do sada smještena knjižnica, počinju radovi na uređenju i izgradnji Centra za rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti. Zamislili smo da prostor u kojem je bio smješten ugostiteljski objekt, u budućnosti bude Centar za kulturu i mlade – rekla je danas Petin.
Prostor za stalni postav knjižnice odavno je poznat, a nedavno je pristigla i građevinska dozvola:

– Orahovačka gradska knjižnica bit će smještena u zgradi Fakulteta u prostoru iznad bivšeg disco kluba. Uz našu Gradsku knjižnicu tamo će biti smještana i Sveučilišna knjižnica. Nakon završetka radova, prostor Gradske knjižnice bi će i predstavljen javnosti – zaključila je gradonačelnica Petin.
Ravnateljica Gradske knjižnice Jelena Mihelčić napomenula je danas kako je pred njom dugotrajan i odgovoran posao:

– Prostor je lijepo uređen i zadovoljava naše potrebe. Prebacit ćemo svu našu građu (cca 40 tisuća naslova) i za to, te razvrstavanje knjiga i ugradnju polica, sigurno će nam biti potrebno oko trideset radnih dana. To je odgovoran i zahtjevan posao. Knjižnica do daljnjega ne radi, a sve potrebne informacije mogu se dobiti pozivom na broj mobitela 098 95 222 32 ili putem naše službene Facebook stranice – zaključila je ravnateljica Mihelčić.