Naslovnica Čačinci Župan Andrović danas posjetio Općinu Čačinci

Župan Andrović danas posjetio Općinu Čačinci

310

Općinu Čačinci danas su posjetili Virovitičko – podravski župan, Igor Andrović i njegov zamjenik, Darko Žužak, te ravnatelj Županijske uprave za ceste, Bruno Perkec. Razlog dolaska bio je radni sastanak na kojem su s načelnicima općina Čačinci i Crnac, Mirkom Mališem i Matom Damjanom razgovarali o rekonstrukciji ceste koja spaja ove dvije općine, a riječ je o dionici od Paušinaca do Krivaje Pustare.

– Prioritet nam je bio modernizacija ceste koja povezuje općine Čačinci i Crnac, a danas smo dogovorili određene stvari što se tiče osiguranja financijskih sredstava. Na koncu smo dogovorili da bi sljedeće godine krenuli s radovima, uz sufinanciranje dviju općina, a najveći dio financiranja provela bi Županijska uprava za ceste Virovitičko – podravske županije, rekao je načelnik Mališ.
Rekonstrukcijom ceste značajno će se skratiti put prema Osječko – baranjskoj županiji, prvenstveno prema Donjem Miholjcu, rekao je Mališ te iznio podatke o duljini trase i vrijednosti investicije:

-Dionica ceste iznosi nešto manje od 5 kilometara. Predviđena vrijednost investicije je oko 6 milijuna kuna, gdje bi općine Čačinci i Crnac sudjelovale svaka s 20% do 25% sredstava, sve zavisi od provođenja postupka javne nabave, spomenuo je Mališ.
Osim spomenute ceste župan Andrović je danas u Čačincima obišao i novoobnovljenu zgradu Nogometnog kluba Mladost kao i radove izgradnje dječjeg vrtića u Čačincima.

-U svakodnevnom smo kontaktu sa izvođačima radova, zgrada dječjeg vrtića će biti dovršena do kraja godine te će početkom iduće biti u funkciji. Zgrada nogometnog kluba Mladost je u potpunosti energetski obnovljena, tako da je ona već danas u funkciji – naglasio je načelnik Mališ.
O zaključcima sa sastanka kao i o dojmovima nakon obilaska terena župan Andrović je danas rekao:

-O cesti Paušinci – Krivaja već dugo razgovaramo, a svima nam je u cilju da ovakve ceste u 21. stoljeću moderniziramo. Završena je i energetska obnova zgrade nogometnog kluba Mladost, što je također vrlo bitno jer sam čuo da se u klubu radi s preko 100 članova u svim uzrastima. Također se nadam da će i radovi na dječjem vrtiću biti uskoro privedeni kraju te da će tako djeca s čačinačkog područja dobiti svoje mjesto koje zaslužuju – zaključio je župan Virovitičko – podravske županije, Igor Andrović.