Naslovnica Naslovnica U ponedjeljak 21. rujna u Orahovici počinje isplata sredstava novčane pomoći za...

U ponedjeljak 21. rujna u Orahovici počinje isplata sredstava novčane pomoći za kupovinu drva za ogrjev

334

Odlukom o minimalnim financijskim standardima, kriterijima i mjerilima za financiranje materijalnih i financijskih rashoda Centra za socijalnu skrb i troškova ogrjeva korisnicima koji se griju na drva u 2020.godini, utvrđen je minimalni financijski standard izdatka troškova ogrjeva korisnicima koji se griju na drva za 2020. godinu, koji za Virovitičko -podravsku županiju iznosi 1.369.200,oo kuna. Odlukom je također propisano da je kriterij za izdatke troškova ogrjeva, broj korisnika planiran u 2019.godinu dok je mjerilo, iznos od 1.050,oo kuna po korisniku.
Upravni odjel za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb Virovitičko-podravske županije utvrdio je prema popisu korisnika zajamčene minimalne naknade s područja grada Orahovice, da 39 korisnika ispunjava uvjete za priznavanje prava na podmirenje troškova ogrjeva u 2020. godini. Sukladno broju izdanih pozitivnih Rješenja, Virovitičko – podravska županija doznačila je na račun Proračuna Grada Orahovice sredstva u iznosu od 40.950,oo kuna.
Isplata sredstava za korisnike s područja Orahovice počet će u ponedjeljak 21. rujna i trajat će sve do petka 25. rujna. Svi korisnici mjere prilikom dolaska u Gradsku upravu moraju nositi zaštitne maske te se pridržavati propisanih epidemioloških mjera. Isplata sredstava vršit će se na ulazu u Gradsku upravu od narednog ponedjeljka do petka od 08,00 do 12,00 sati.