Naslovnica Događanja Zagrebačka banka donirala računala orahovačkoj osnovnoj školi

Zagrebačka banka donirala računala orahovačkoj osnovnoj školi

1612

Zagrebačka banka, nastavljajući svoje aktivnosti donacije računala školama i različitim udrugama, danas je donirala šest računala Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici.

Računala su stara godinu dana, kazala je Marija Gverić, voditeljica poslovnog odnosa za korporativne klijente u Zagrebačkoj banci Poslovnici Virovitica. Spomenula je Gverić da je do donacije došlo zahvaljujući Gradu Orahovica i poslovnom odnosu Grada i gradskih poduzeća sa Zagrebačkom bankom.

“Danas smo pokazali prvi korak pristupa Gradu , gradskim firmama i školama …Ovom donacijom pokazujemo svoju društvenu odgovornost potenciranu na području Grada Orahovice. Očekujemo da naša suradnja neće ovim završiti, a 2018. će godina biti godina izuzetne suradnje Grada i Zagrebačke banke”, izjavila je Marija Gverić.

I Kristina Dvojak, direktorica Centra za individualne klijente virovitičke poslovnice Zagrebačke banke izrazila je zadovoljstvo što je poslovna suradnja proširena i na područje Grada Orahovice, jer je banka prepoznala Grad kao potencijal za razvoj poslovne suradnje. “U Zagrebačkoj banci se posebno vesele suradnji s mladima i djecom”, ustvrdila je Kristina Dvojak.

Na donaciji je zahvalila ravnateljica orahovačke škole, Maja Škraba, i obećala da će računala biti iskorištena za organizaciju interaktivne nastave i informatizacije samog nastavnog procesa učenja.

Budući da je donacija ostvarena zahvaljujući poslovnoj suradnji Zagrebačke banke i Grada Orahovice, zamjenik gradonačelnice, Dalibor Fofonjka, najavio je da je današnja donacija računala “tek prvi korak suradnje “. Izrazio je Fofonjka uvjerenje da će u suradnju biti uključena i orahovačka srednja škola. ” To je samo dio”, ustvrdio je Fofonjka, “ispunjavanja predizbornih obećanja aktualne gradske vlasti”. Podsjeto je također na nekoliko već realiziranih aktivnosti usmjerenih ka podizanju učeničkog standarda osnovnoškolaca i srednjoškolaca , kako bi “nakon završetka školovanja djeca bila spremnija za život”.

Predstavnice Zagrebačke banke ravnateljici , Maji Škraba, ponudile su i daljnju suradnju kroz organiziranje radionica financijske pismenosti za djecu, a ravnateljica ih pozvala da to učine već krajem ovoga mjeseca , u sklopu programa obilježavanja Dana štednje.