Naslovnica Događanja Djelatnici Grawe osiguranja uredili staru školu u Novoj Jošavi

Djelatnici Grawe osiguranja uredili staru školu u Novoj Jošavi

666
Pune ruke posla

Prvog kolovoza počelo je provođenje projekta nazvanog “Šalji dalje”, nositelja Udruge djece i mladih “Zvono” iz Belišća, partneri kojeg su: : Udruga Jaglac iz Orahovice, Udruga Slap iz Osijeka, SŠ Marka Marulića Slatina, SŠ „Stjepan Ivšić“ Orahovica i Grad Belišće.
Planirano trajanje projekta je do 30.srpnja 2019. godine, a vrijednost mu je 1.171.822,24 HRK.
Kroz provedbu projekta „Šalji dalje“ primjenjuje se inovativni pristup podrške ranjivim skupinama društva u procesu njihove integracije, uvođenjem nove volonterske prakse s ciljem poticanja aktivizma kod mladih.
Tijekom provedbe projekta radit će se na razvoju volonterstva na području tri županije (OBŽ, VPŽ i PSŽ), kroz radionice i edukacije mladi će se pripremati na aktivno sudjelovanje u životu zajednice, a u volonterske aktivnosti uključivat će se i osobe s invaliditetom i druge osobe iz ranjivih skupina društva.
U okviru aktivnosti projekta prošloga tjedna u petak, u staroj školi u Novoj Jošavi predstavnici Grawe osiguranja uređivali su prostor te škole, kao dio svojih volonterskih akcija.
Koordinatorica programskih aktivnosti udruge Jaglac, Lidija Stojković, a projektu i akciji kazala je:

“Imamo akciju kolorativnog volontiranja djelatnika Grawe osiguranja. Djelatnici su okrečili zidove i bondeksirali stolariju na staroj školi, koja će se urediti za volontersku točku Virovitičko-podravske županije. Radovi koji će biti izvedeni na zgradi su u vrijednosti od 48 tisuća kuna, u okviru renoviranja. Tijekom trajanja projekta, 24 mjeseca, u zgradi će se provoditi kampovi i edukacije u suradnji s dvije srednje škole. U okviru projekta prostor stare škole bit će uređen i s dodatnih 20 tisuća kuna. Škola će se koristiti za volonterske akcije, ali i za potrebe Udruge Jaglac, jer naš domicilni prostor je mal i nedovoljan za sve naše potrebe ” – zaključila je Lidija Stojković.

S koji ciljem i što rade volonteri Grawe osiguranja u zgradi stare škole u Novoj Jošavi, pojasnila je Milena Urban :

” Grawe Hrvatska volontira od 2013. godine. Ove godine volontiramo na 18 lokacija, a jedna od Udruga za koju volontiramo je i orahovački Jaglac. Danas U akciji sudjeluju kolege iz Požege, Našice i Slatina te naši nadređeni iz Osijeka. Osim dobrovoljnog rada kojeg smo danas izveli mi sponzoriramo i sav materijal. Za današnju akciju smo izdvojili oko 4 tisuće kuna te naš dobrovoljni rad ” – rekla je Milena Urban.

Projekt “Šalji dalje” financiran je od strane europske unije u sklopu ESF Poziva “Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa”