Naslovnica Naslovnica Održana tiskovna konferencija GO HSS-a Orahovica

Održana tiskovna konferencija GO HSS-a Orahovica

1055

Aktualna politička situacija vezana uz sutrašnju konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Grada Orahovice, bila je tema današnje tiskovne konferencije Gradske organizacije HSS-a Orahovica, na kojoj su govorili predsjednica GO HSS-a, Marija Šafer, potpredsjednica HSS-a, i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin, te predsjednik kluba Vijećnika HSS-a u prošlom sazivu Gradskog vijeća, Igor Hozić.

Predsjednica GO HSS-a, Marija Šafer, uvodno se osvrnula na nedavno održane prijevremene izbore za orahovačko Gradsko vijeće i istaknula kako je HSS na te izbore izašao samostalno, a pri tome ostvario još bolji rezultat nego na izborima održanima 2017. godine. Zahvalila se još jednom biračima na potpori, a sve stranke koje će participirati u novom sazivu Gradskog vijeća pozvala na razum i političku odgovornost. Na koncu je poručila da je sada prioritet normalno funkcioniranje Grada, te da rušenje vlasti i zastoj razvoja nikome ne ide u prilog,a ponajmanje građanima.

Potpredsjednica HSS-a i orahovačka gradonačelnica, Ana-Marija Petin, podsjetila je na sve ono što je aktualna gradska vlast odradila od početka mandata, istaknuvši čitav niz započetih projekata kao i prikupljenu dokumentaciju za projekte koji tek trebaju krenuti s realizacijom. Svi ti projekti, rekla je Petin, imaju jasno definirane rokove do kada trebaju biti završeni, a zbog ovakve višemjesečne pat pozicije nije ih moguće završiti, te je samim time ugrožen i daljni razvoj Grada. Izgradnja komunalne infrastrukture u poduzetničkoj zoni, završetak 80 milijuna kuna vrijednog projekta na izletištu “Jezero”, pomoć gospodarstvenicima i poljoprivrednicima, kao i daljnja ulaganja u obrazovanje- sve su to projekti koji su pod velikim upitnikom ako se trenutna politička situacija u Orahovici ne riješi što prije, rekla je Petin. Naglasila je kako očekuje da će novi predsjednik vijeća biti netko iz redova HDZ-a, kao relativnog pobjednika nedavih izbora, te poručila da će u tom slučaju HSS i podržati taj prijedlog. Na kraju je rekla kako od HDZ-ovih vijećnika očekuje da će glasati za prijedlog proračuna i samim time za daljni razvoj Grada Orahovice, a ne za stagnaciju.

Predsjednik kluba Vijećnika HSS u prošlom sazivu Gradskog vijeća, Igor Hozić, poručio je kako je od iznimne važnosti da se sutra konstituira novi saziv Gradskog vijeća, a onda na nekoj od slijedećih sjednica i usvoji prijedlog proračuna. To je ključno za realizaciju svih započetih projekata ali isto tako i za financiranje sportskih i civilnih udruga, te daljni razvoj Orahovice – poručio je Hozić

Na koncu su čelni ljudi orahovačkog HSS-a još jednom pozvali sve političke opcije u Gradu na razum i odgovornost, a sve u cilju kako bi se, nakon više od pola godine, ponovno uspostavilo normalno funkcioniranje Grada.