Naslovnica Naslovnica Objavljeni konačni rezultati izbora – uskoro konstituiranje Gradskog vijeća

Objavljeni konačni rezultati izbora – uskoro konstituiranje Gradskog vijeća

471

 

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Orahovice objavilo je konačne rezultate izbora za članove Gradskog vijeća Grada Orahovice.
Na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće, održanim u nedjelju, 1. listopada, potvrđeno je to i konačnim rezultatima, od ukupno 4.454 birača glasovalo je 2.386 ili 53,57 posto, a nevažećih je listića bilo 39.

Sve kandidacijske liste ostvarile su pravo na vijećničke mandate : koalicija stranaka HSS/SDP/DSŽ ostvarila je 1.247 glasova ili 53, 13 posto i osam vijećničkih mandata u budućem sazivu Gradskog vijeća, koalicija HDZ/HSLS dobila je 715 glasova ( 30,46 posto) i pet vijećničkih mandata, dok su pravo na po jedan vijećnički mandat ostvarile kandidatska lista grupe birača nositeljce Ivančice Grgić ( s dobivenih 229 glasova ili 9,75 posto) i lista Stranke umirovljenika,kojoj su birači dali 156 glasova ili 6,64 posto.

Konačni rezultati prijevremenih izbora za Gradsko vijeće Orahovice pokazuju da su u Gradsko vijeće izabrani:

– s koalicijske liste HSS/SDP/DSŽ:: Ana Marija Petin, Radoje Medenica, Marija Šafer, Suzana Đebro Maričić, Tomislav Petrušić, Ljiljana Borić, Lana Jurkin i Igor Balaž.

– s koalicijske liste HDZ/HSLS izabrani su : Saša Rister, Stjepan Troha, Ivanka Pospihalj, Ivica Podboj i Danijela Kordoš.

– s liste grupe birača nositeljice Ivančice Grgić, izabrana je Ivančica Grgić, a s liste Stranke umirovljenika, juraj Fofojka.

Budući da su objavljeni konačni rezultati izbora, prema neslužbenim najavama, sljedećeg tjedna mogla bi biti održana i konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Orahovice.