Naslovnica Događanja U Orahovici obilježen Dan pobjede!

U Orahovici obilježen Dan pobjede!

578

Povodom današnje 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Oluja” te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predstavnici Grada Orahovice, predvođeni gradonačelnicom, Ana-Marijom Petin i pročelnicom JUO, Marijom Šafer, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i političkih stranaka, polaganjem vijenaca, prvo kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice, a potom i na Gradskom groblju, odali su danas dužnu počast svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote braneći Hrvatsku.
Obračajući se nazočnima, gradonačelnica Petin zahvalila se svim hrvatskim braniteljima, odajući posebnu počast svima onima koji su svoje živote utkali u stvaranje slobodne i suverene Republike Hrvatske.

– Od velike pobjede u vojno-redarstvenoj akciji “Oluja”, Hrvatska je napravila puno, imamo svoju neovisnost i postali smo dijelom velike europske obitelji, ali ono što je najvažnije stvorili smo samostalnu i sigurnu Republiku Hrvatsku, a najveće zasluge za to imaju upravo hrvatski branitelji – poručila je gradonačelnica Petin.
Prije polaganje vijenaca u župnoj crkvi Našašća svetog Križa služena je sveta misa, koju je za sve poginule branitelje predvodio orahovački župnik, vlč. Željko Strnak.