Naslovnica Naslovnica Predstavnici Grada Orahovice i Ine razgovarali o seizmičkim mjerenjima

Predstavnici Grada Orahovice i Ine razgovarali o seizmičkim mjerenjima

521


Pročelnica JUO Grada Orahovice Marija Šafer održala je sastanak s predstavnikom Ine industrije nafte. Predstavnik INE upoznao je Šafer s planovima seizmičkog mjerenja gradskog područja u svrhu istraživanja rezervi nafte i plina. Seizmička mjerenja izvodit će se u okviru projekta 3D Crnac zapad, a radove na terenu će za INU izvršiti ugovoreni podizvođač, kompanija Geofizyka Torun.
– Naše područje obuhvaća šumske predjele i poljoprivredna zemljišta oko Dolaca, Donje Pištane Magadinovca, Karlovca Feričanačkog, Stare Jošave, Bijeljevine Orahovičke i jednog dijela grada u Doljanima. . Ako dođe do pronalaska plina ili nafte, INA će Gradu Orahovici plaćati nakladu za izvršenu eksploataciju – rekla je pročelnica Šafer.

Sve eventualne štete koje bi mogle nastati uslijed seizmičkih mjerenja procijenit će se odmah nakon završetka radova od strane komisije sastavljene od predstavnika Jedinica lokalne samouprave i INE, o čemu će vlasnici zemljišta biti na vrijeme obaviješteni. U slučaju nastanka eventualne štete, istu će podmiriti INA. Iz Grada Orahovice mole sve mještane da ne uklanjaju postavljene oznake i kablove na zemljištu, kao ni drugu opremu, kako ne bi došlo do oštećenja. Planirani radovi odvijat će se kontinuirao, trajat će sedam dana u tjednu, a početak je najavljen sredinom kolovoza mjeseca i trajat će sve do sredine prosinca. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na brojevima mobitela 099 698 0132 i 098 199 33 78.