Naslovnica Naslovnica Obitelj Bogdanić iz Orahovice ima najuređeniju okućnicu

Obitelj Bogdanić iz Orahovice ima najuređeniju okućnicu

2932


Obitelj Bogdanić iz Orahovice ima najuređeniju okućnicu na području Grada Orahovice, odučili su tako članovi prosudbene komisije orahovačke Turističke zajednice, a nakon provedenog natječaja pod nazivom: “Ostankom doma uljepšavamo planetu i svoj životni prostor”. U konkurenciji deset prijavljenih privatnih posjeda, drugo mjesto osvojila je okućnica obitelji Rukavina iz Crkvara, dok je treće mjesto pripalo obitelji Čačinović iz Orahovice.
Natječaj je imao za osnovni cilj, a za vrijeme trajanja posebnih mjera donesenih od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite, motiviranje građana za provođenjem vremena na svježem zraku, ali u sigurnosti svoga doma, te povećanje kvalitete životnog prostora i sveopćeg ugođaja Grada Orahovice. Izbor za najuređeniju okućnicu provodio se u kategoriji privatnih posjeda, a kriteriji koji su se ocjenjivali bili su kreativnost i originalnost, izbor, zastupljenost i sklad bilja, opremljenost, opći dojam, te utjecaj na cjelokupni izgled destinacije.
– Komisija je imala nezahvalan posao, jer odlučivale su nijanse. Svih deset okućnica zaista su sjajno uređene i svi su zaslužili nagradu, no kada su se zbrojili bodovi redoslijed je takav. Čestitam najboljima, a svim ostalima želim puno sreće naredne godine – rekla je voditeljica orahovačke Turističke zajednice Lana Jurkin.
Za vlasnike najuređenijih okućnica, Turistička zajednica osigurala je i vrijedne nagrade, poklon bonovi od 1.000,oo kn za prvo, 500,oo kn za drugo i 250,oo kn za treće mjesto u prodavaonici Briit. Svi sudionici natječaja u znak zahvalnosti dobit će prigodni poklon paket i zahvalnici za sudjelovanje.
– Lijepo je vidjeti kako ljudi brinu o okruženju u kojem žive. Fascinantno je koliko je truda uloženo u svaki centimetar tako lijepo uređenih okućnica. Čestitam u ime grada svima koji su sudjelovali na ovom natječaju i pozivam sve ponovo da se uključe u projekt i naredne godine – rekla je danas gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.
Dodajmo još da su se na natječaj prijavili vlasnici okućnica iz Šumeđa, Crkvara, Duzluka i Orahovice.