Naslovnica Naslovnica Papuk prošao Zrinski, u nedjelju praznik u Zdencima

Papuk prošao Zrinski, u nedjelju praznik u Zdencima

758

Papuk je s 5:0 nadvisio momčad Zrinskog iz Nove Bukovice, plasiravši se tako u novu rundu županijskog nogometnog Kupa. Borbeni gosti iz Nove Bukovice, shvatili su odmah da bi im nadigravanje s Papukom bilo ravno samoubojstvu, pa su od prve minute u svoj šesnaesterac „parkirali autobus“.  Svih jedanaest gostujućih igrača 85. minuta bili su iza lopte, i kao takvi uspjeli su doživjeti podnošljiv poraz. Iako je Radinković otvorio „pipu“ već u četvrtoj minuti, sve do 34. rezultat se više nije mijenjao da bi potom pojačanje iz Valpova Matija Matoković pogodio za 2:0, što je bio rezultat prvog dijela. U drugih 45 minuta Papuk je bio nekako rastrčaniji, nekoliko promjena u momčadi i izmjena mjesta u linijama, donijelo je  tečniju igru, mada su  gosti u svakoj prilici tražili predah. Borna Mimić zabio je s „kreča“ , kojeg je i sam izborio u 54.minuti, a utakmicu je zaključio Matija Matoković s još dva pogotka u 59. i 73. minuti.  Do kraja susreta mlađahni Matej Rukavina imao je dvije sjajne prigode, no dijelili su ga milimetri od seniorskog prvijenca.

Prije početka utakmice, mala svečanost. Predsjednik Fofonjka i sportski direktor Jockov uručili su prigodne poklone  kapetanu Bušljeti za 25 godina vjernosti Papuku.

U narednoj „rundi“  županijskog Kupa Papuk će u nedjelju biti gost zdenačke Sloge i nema sumnje da će Zdenčani biti kudikamo teži protivnik, jer Sloga je puna bivših nogometaša  Papuka, kojima će naravno biti najslađe “zapapriti” baš svojima.