Naslovnica Naslovnica Razgovaraju Općina Zdenci i INA

Razgovaraju Općina Zdenci i INA

632

U uredima općine Zdenci danas je načelnik općine Tomislav Durmić održao radni sastanak s predstavnicima INE industrije nafte.
Tema sastanka bilo je provođenje seizmičkog mjerenja područja u svrhu istraživanja rezervi nafte i plina na poljoprivrednim i šumskim područjima općina Zdenci, Crnac, Čačinci, Čađavica, Donja Motičina, Đurđenovac, Feričanci, Mikleuš, Nova Bukovica, Viljevo te gradova: Orahovica i Slatina.
Seizmička mjerenja izvodit će se u okviru projekta 3D Crnac zapad, a radove na terenu će za INU izvršiti ugovoreni podizvođač, kompanija Geofizyka Torun.

Sve eventualne štete koje bi mogle nastati uslijed seizmičkih mjerenja procijenit će se odmah nakon završetka radova od strane komisije sastavljene od predstavnika Jedinica lokalne samouprave i INE, o čemu će vlasnici zemljišta biti na vrijeme obaviješteni. U slučaju nastanka eventualne štete, istu će podmiriti INA. Iz općine Zdenci mole sve mještane da ne uklanjaju postavljene oznake i kablove na zemljištu, kao ni drugu opremu, kako ne bi došlo do oštećenja. Planirani radovi odvijat će se kontinuirao, trajat će sedam dana u tjednu, a početak je najavljen sredinom kolovoza mjeseca i trajat će sve do sredine prosinca. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na brojevima mobitela 099 698 0132 i 098 199 33 78.