Naslovnica Naslovnica Jaglacu novo kombi vozilo u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću”

Jaglacu novo kombi vozilo u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću”

880


U sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću” kojega provodi Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Jaglac” Orahovica uz partnerstvo Udruge osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” Slatina, Udruge „MI“ udruge roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju Požega, Centra za socijalnu skrb Slatina, Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine, te uz suradnika na projektu Centra za socijalnu skrb Požega, danas je u dvorišnom prostoru udruge predstavljeno novo kombi vozilo koje je nabavljeno za prijevoz nove skupine korisnika Programa dnevnih aktivnosti u zajednici za OSI i provedbu ostalih aktivnosti projekta. Nabavljeno vozilo koristit će se za prijevoz nove skupine korisnika uključenih u projekt s područja Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije.
– Vrijednost projekta iznosi 1.492.970,59, a financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Posredničko tijelo razine 1 je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Posredničko tijelo razine 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje. Razdoblje provedbe projekta obuhvaća 24 mjeseca – rekla je voditeljica i koordinatorica projekta Lidija Milovac.
Opći cilj projekta je unaprijediti kvalitetu života osoba s invaliditetom povećanjem dostupnosti i kvalitete inkluzivnih socijalnih usluga, podrškom obitelji s ovisnim članom te edukacijom stručnjaka na području Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije.
– Projekt Nauči me i uspjet ću! usmjeren je na tri ciljne skupine. Programom dnevnih aktivnosti u zajednici za OSI doprinosi se neovisnom životu osoba s invaliditetom u zajednici u cilju prevencije institucionalizacije. Program se provodi na tri lokacije; u udruzi „Jaglac“ u Orahovici, udruzi Vretenac u Slatini i udruzi „MI“ u Požegi za 55 osoba s invaliditetom. Uz aktivnosti obuhvaćene programom, osobe s invaliditetom imaju podršku i vanjskih stručnjaka: psihologa, edukacijskih rehabilitatora te voditelja alternativnih radionica Osim toga, projektne aktivnosti usmjerene su na 45 članova obitelji koji skrbe o ovisnom članu kroz grupnu i individualnu podršku i edukacije te jačanje kapaciteta 17 stručnjaka, predstavnika nositelja projekta i partnera na projektu – zaključila je Milovac.