Naslovnica Naslovnica U prvi razred poći će 37 prvašića

U prvi razred poći će 37 prvašića

509

Upisi su završeni i u narednoj školskoj godini u prvi razred u orahovačkoj školi poći će 37 učenika, tri manje u odnosu na proteklu školsku godinu. U Područnoj školi u Novoj Jošavi u prvi razred upisana su dva učenika ( prošle godine 5), dok će u Orahovici školu pohađati 35 prvašića. Ravnateljica Maja Škraba rekla je danas kako očekuje da će do rujna mjeseca sve biti spremno za normalan početak školske godine, iako su, kako je rekla,  spremni i za ponovnu online nastavu.


– Vjerujem kako ćemo prevladati sve ove probleme i u rujnu mjesecu normalno početi s nastavom. Ako epidemiološka slika bude nepovoljna, mi smo u školi spremni nastaviti s online nastavom – rekla je Škraba koja je učenicima ali i roditeljima poželjela ugodne i mirne ljetne praznike.
Republika Hrvatska i će ove godine financirati nabavku udžbenika za sve polaznike osnovnih škola, dok će županija Virovitičko-podravska sufinancirati nabavku radnih materijala.

Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin rekla je kako čeka konstituiranje orahovačkog Gradskog vijeća te donošenje Proračuna, kako bi se potom mogle donijeti konkretne Odluke:
– Rekla sam  da ću i u novom prijedlogu Proračuna izdvojiti sredstva za sufinanciranje školskog pribora. Ja ću učiniti sve što je u mojoj moći, no ipak  ne želim prejudicirati  što će i kako biti, dok se Vijeće ne ustroji i  Proračun ne donese,  ne bih ništa najavljivala  – rekla je danas gradonačelnica Petin.
Dodajmo još da će u orahovačkoj Osnovnoj školi prvog dana škole u školske klupe sjesti 371 učenik, dva više nego u prošloj godini, a 07. rujna osnovnoškolci će prvi radni dan odraditi u poslijepodnevnoj  smjeni.