Naslovnica Naslovnica Rekorder u Bušetini napuhao 3,96 promila

Rekorder u Bušetini napuhao 3,96 promila

522

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 10 prometnih nesreća, od kojih 3 s nastradalima i 7 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 3 vozača osobnih automobila lako ozlijeđena. Pod utjecajem alkohola je prometnu nesreću uzrokovao jedan počinitelj i jedan je odbio alkotestiranje i testiranje na droge, izvijestili su iz Policijske uprave Virvitičko-podravske.

Ukupno je utvrđeno 398 prekršaja, od kojih 52 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj odbijanja testiranja na droge, 133 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 60 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.96 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 41 godinu koji je zatečen kako upravlja vozilom u nedjelju u Bušetini.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u nedjelju u 20 sati u Starom Gracu gdje je, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 121 km/h.

Temeljem Prekršajnog zakona uhićena su 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila poništena.

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici su vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 201 prekršaja sankcionirana u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 81 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 7 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U petak, od 10 do 18 sati je na području Policijske postaje Orahovica provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora brzine kretanja vozila, a u nedjelju, 19. srpnja 2020. godine od 15 do 23 sata je na području cijele policijske uprave provedena akcija nadzora vozača motocikla, nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora brzine kretanja vozila. U provedbi ovih akcija policijski su službenici izvršili nadzor 171 sudionika u prometu i kod njih utvrdili i sankcionirali 84 prekršaja, od kojih 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 44 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.