Naslovnica Događanja Dan neovisnosti – vijenci i svijeće za poginule branitelje

Dan neovisnosti – vijenci i svijeće za poginule branitelje

240

U nedjelju se obilježava Dan neovisnosti, državni praznik u Republici Hrvatskoj. Toga dana 1991. godine, Hrvatski sabor je jednoglasno donio Odluku o raskidanju državnopravnih veza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajimana tadašnje Jugoslavije. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legetimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje Jugoslavije te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

U povodu Dana neovisnosti, gradonačelnica Ana Marija Petin s izabranim kandidatima za Gradsko vijeće, predstavnicima udruga iz Domovinskog rata, mjesnih odbora…upalit će svijeće u 10,00 sati kod spomen obilježja poginulim braniteljima, u središtu Orahovice, a potom u 10,15 kod središnjeg križa na orahovačkom groblju.

Gradonačelnica je pozvala i građane neka dođu u navedeno vrijeme, kako bi svi zajedno iskazali zahvalnost i počast onima koji su u borbi za našu slobodu dali svoje živote.