Naslovnica Virovitica 60 minuta do Zagreba: Raspisan natječaj za radove za izgradnju brze ceste...

60 minuta do Zagreba: Raspisan natječaj za radove za izgradnju brze ceste Bjelovar – Granični prijelaz Terezino Polje, etapa 3, čvor Špišić Bukovica – čvor Virovitica u vrijednosti od 97.500.000,00 kuna

224

Nakon što je provedeno prethodno savjetovanje, u elektroničkom oglasniku javne nabave RH Narodnih novina,  raspisan je natječaj za izgradnju brze ceste Bjelovar – Granični prijelaz Terezino Polje, etapa 3, čvor Špišić Bukovica – čvor Virovitica. Procijenjena vrijednost investicije iznosi 97.500.000,00 kuna (78.000.000,00 kuna bez PDV-a), a punu podršku za navedeni projekt dala je Vlada RH i premijer Andrej Plenković, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Hrvatske ceste.

Zadovoljstvo projektom, istaknuli su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i saborski zastupnik Josip Đakić. Navedena dionica bit će dugačka 4,5 kilometara. Predstavljat će kvalitetnu i brzu poveznica sa Zagrebom i središnjom Hrvatskom s mogućnošću dolaska do hrvatske metropole za 60 minuta. Tijekom ove godine očekuje se i dobivanje građevinske dozvole. Brza cesta je od izuzetnog značaja za ovaj dio Hrvatske, jer s njom, Virovitica i Virovitičko-podravska županija postaje sjecište najvažnijih prometnih pravaca D2, D5 i D12, što predstavlja žilu kucavicu daljnjeg gospodarskog razvoja Virovitičko-podravske županije. Objavljeni natječaj možete vidjeti OVDJE. (www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)