Naslovnica Koronavirus Na području županije Virovitičko-podravske županije pet novozaraženih

Na području županije Virovitičko-podravske županije pet novozaraženih

1072

Županijski stožer civilne zaštite objavio je jutro kako je na području Virovitičko-podravske županije, pet novozaraženih osoba. Tri slučaja povezana su s maturalnom zabavom:

-Jedan od dva slučaja je osoba koja je otkrivana prilikom rutinske analize i uzimanja uzorka osoba koje moraju ići na operativan zahvat. Preventivnim djelovanjem je otkriven slučaj, pa je tako spriječen unos virusa u jednu od zdravstvenih ustanova. Drugi slučaj je kontakt, osoba nije bila uključena u priču, a ta osoba je trudnica. Od pet osoba samo jedna ima blage simptome bolesti svi su ostali asimptomatični. Također, moram napomenuti da je na maturalnoj zabavi bilo po našim procjenama od 230 do 250 osoba – rekao je dr. Miroslav Venus.
Do danas je na području županije testirano 1572 osobe, u protekla 24 sata njih 26:
– Na području naše županije osam je aktivnih slučajeva, 5 je dakle novootkrivenih dok se u samoizolaciji nalazi sedamdesetak ljudi – rekao je dr. Venus.
I danas je Venus pozvao stanovništvo na odgovornost, jer kako je rekao smisao svega je da se spriječi brzi proboj virusa, jer ako se u kraćem vremenu i dogodi proboj i pojava velikog broja oboljelih, a po zakonu velikih brojeva sigurno će se dogoditi da će se netko teško razboljeti, da će trebati intenzivnu skrb, respirator, a moguć je i smrtni epilog, no ako je taj broj mali, naravno da tih slučajeva ne bi trebalo biti, zaključio je Venus pozvavši sve da poštuju propisane mjere.