Naslovnica Naslovnica Dolci dobili novo dječje igralište

Dolci dobili novo dječje igralište

461

U orahovačkom prigradskom naselju Dolci jučer je postavljena oprema za novo dječje igralište, čime su kraju privedene aktivnosti iz gradskog projekta Građenje i opremanje dječjeg igrališta „DOLCI“. Ugovorena vrijednost građevinskih radova koje je izvela osječka tvrtka GRAPA d.o.o. iznosi 144.558,75 kn, dok je vrijednost postavljene opreme od strane ugovorenog dobavljača VOJTEK OPREMA d.o.o. iz Belog Manastira 75.137,50 kn. Za realizaciju cjelokupnog projekta preostaje provesti još završne aktivnosti promidžbe i vidljivosti, što osim informativne ploče za radove uključuje i postavljanje naljepnica na opremu, te sve administrativne poslove vezano za gradilište kako bi investitor preuzeo radove i pustio igralište na korištenje građanima.
Igralište je opremljeno s ukupno 5 vrsta dječjih igrala, na dvije lokacije postavljena je klupa s košem za otpatke s ozelenjenim „otokom“. Prostor je u cijelosti ograđen a do ulaznih vrata vodi pješačka staza s betonskim opločnjacima.
Gradonačelnica Ana-Marija Petin obišla je radove i postavljenu opremu izrazivši zadovoljstvo finalnim izgledom igrališta. Naglasila je da je realizacija ovog projekta i načina ulaganja u ruralna područja Orahovice dokaz da se može i treba raditi na izgradnji i obnovi javne infrastrukture i u naseljima, s ciljem ravnomjernog razvoja i poboljšanja kvalitete života lokalnog stanovništva.