Naslovnica Naslovnica Počeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Braće Ivšić

Počeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Braće Ivšić

413

Jučer je počela rekonstrukcija vodovoda u orahovačkoj ulici Braće Ivšić.  Dotrajalu vodovodnu mrežu dužine 228 metara, zamijenit će nove cijevi i dva nova nadzemna hidranta. Obilazeći danas radove, gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin rekla je kako je upravo u tom dijelu grada dolazilo do čestih pucanja cijevi, samim time i do zastoja u isporuci vode:

– Stanovnici ove ulice ostali su zaboravljeni kada se radila rekonstrukcija ulice Kralja Zvonimira. Nitko tada nije mario za sigurnost građana i kvalitetu isporučene vode. Ispravljamo sve ono što nije dobro rađeno prijašnjih godina – rekla je gradonačelnica Petin.

Radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Braće Ivšić izvodi poduzeće Voda, koje je uz Grad Orahovicu i glavni investitor radova. Predviđeni rok trajanja radova iznosi tri tjedna:

– Osim primarnog cilja, realizacijom ovog dijela projekta, planira se i smanjenje gubitaka vode što dodatno pridonosi kvaliteti i sigurnosti u isporuci vode. Važno je napomenuti i podsjetiti korisnike vodovodnog sustava da ostvarenjem ciljeva nove uprave poduzeća, a unazad tri godine, nije bilo redukcije vode u ljetnim mjesecima te je sustavno i plansko ulaganje doprinijelo kvaliteti  koja se očituje u uspješnim rezultatima analiza sastava vode – zaključila je gradonačelnica Petin.