Naslovnica Događanja Auto ljestve iz Tirola danas stigle u Orahovicu

Auto ljestve iz Tirola danas stigle u Orahovicu

498

Vozni park Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orahovica od danas je bogatiji za još jedno vozilo. Riječ je o auto ljestvama, koje su u Orahovicu stigle iz Tirola, kao rezultat suradnje te austrijske pokrajine i Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije.
Zapovjednik DVD-a Orahovica, Robert Orina, rekao je kako je vozilo proizvedeno 1987. godine, ali je unatoč tome u jako dobrom stanju, s jako malo radnih sati i prijeđenih kilometara, te što je najvažnije, redovito je servisirano. Prema njegovim riječima novo vozilo će zamjeniti stare auto ljestve, koje su trenutno na servisu u Bjelovaru, a u budućnosti će najvjerojatnije biti ustupljene Komunalnom poduzeću Papuk. Najavio je i kako bi DVD Orahovica uskoro trebao dobiti još dva vozila – jedno navalno i jedno vozilo za tehničke intervencije. Osim toga, jedno manje vozilo trebalo bi stići i u dolačko vatrogasno društvo, a kroz suradnju s pokrajinom Tirol, nastojat će osigurati i vozilo za DVD Crkvare – zaključio je na kraju zapovjednik orahovačkog DVD-a, Robert Orina.
Auto ljestve i vatrogasce koji su ih dovezli iz Austrije, danas je ispred vatrogasnog doma u Orahovici dočekalo nekoliko orahovačkih vatrogasaca, među kojima je bio i zapovjednik Vatrogasne zajednice Orahovica, Mario Gubeljak.