Naslovnica Naslovnica Odana počast poginulim hrvatskim braniteljma Damiru Hornungu i Franji Jusupu

Odana počast poginulim hrvatskim braniteljma Damiru Hornungu i Franji Jusupu

586

Na današnji dan prije točno 29.godina braneći Hrvatsku, svoje su živote na oltar Domovine položili hrabri hrvatski branitelji Damir Hornung iz Orahovice i Franjo Jusup iz Čačinca, obojica pripadnici A satnije ZNG Orahovica te Zdravko Rittgasser, Đuro Kiš i Marko Zegnal. Današnja komemoracija u spomen na poginule hrvatske branitelje, počela je u Čačincima na mjesnom groblju gdje se nalazi posljednje počivalište Franje Jusupa. Cvijeće je položio i svijeće upalio općinski načelnik Mirko Mališ te predstavnici braniteljskih udruga. U Orahovici na Gradskom groblju na mjestu posljednjeg počivališta Damiru Hornunga, počast je odala orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin te načelnik Policijske postaje Orahovica Krunoslav Bot kao i predstavnici braniteljskih udruga i političkih stranaka s područja Orahovice
Komemorativni skup završio je na Trgu Damira Hornunga u Orahovici gdje su predstavnici vlasti i braniteljskih udruga položili cvijeće i zapalili svijeće. U ime udruge organizatora, orahovačke Hvidre, skup je pozdravio Damir Vratković, koji je rekao kako žrtva poginulih hrvatskih branitelja zaslužuje poštovanje sve dok i jedan branitelj bude živ.
Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin rekla je danas ispred Hornungove biste, kako ovi hrabri momci nisu znali što ih čeka, ali su znali da idu braniti svoju Domovinu, obitelj, prijatelje i svoj dom.

Na žalost pri tome su izgubili svoje živote, rekla je Petin koja je naglasila kako se njihova žrtva nikada ne smije zaboraviti. Također je dodala kako se mlađe generacije moraju učiti o Domovinskom ratu, o istini o Domovinskom ratu i ne smije se dozvoliti da se ona nikada zaboravi i iskrivi. To je dužnost svih nas, koji smo ostali živjeti u Hrvatskoj ali i svih onih koji su za Hrvatsku dali svoje živote, zaključila je gradonačelnica Petin.