Naslovnica Naslovnica Marko i Danijel dva velika prijatelja

Marko i Danijel dva velika prijatelja

892

Tijekom svog petodnevnog boravka u Orahovici, bivši hrvatski nogometni reprezentativac, još uvijek aktivni nogometaš (Omonia Psevda) i polaznik Hrvatske nogometne akademije Danijel Pranjić, posjetio je svog malog ali i velikog prijatelja Marka Bogdanića, kojem je zajedno sa svojim nogometnim i glazbenim prijateljima pomogao u prikupljanu novca za toliko potrebnu rehabilitaciju.
Dolaskom u obiteljsko okruženje Bogdanićevih, Pranjić je ostao ugodno iznenađen zateknutim stanjem:
– Nisam očekivao ovoliki Markov napredak. Glavu drži samostalno kao i dobar dio tijela. Oduševljen sam postignutim rezultatima. Marko je dečko koji je poseban u svemu i iznimno mi je drago vidjeti da smo mu bar malo pomogli -rekao je Pranjić.
Majka Verica Bogdanić upoznala je Pranjića kako će Marko ove jeseni krenuti u prvi razred škole, što je Pranjić dočekao s velikim oduševljenjem:
– To je bila Markova velika želja i ona će mu na moju radost, ali i na radost njegovih roditelja biti ispunjena. Ta borba Markove obitelji nije borba samo za Marka već i za svu ostalu djecu s posebnim potrebama. Divim se takvim ljudima i izražavam svoje veliko poštovanje – rekao je Pranjić.
Dolazak Danijela u obiteljski dom Bogdanićevih dočekan je kao i svaki puta s posebnim oduševljenjem. Marko nije mogao sakriti taj dječački osmjeh i veliko ushićenje:
– Kada smo dobili obavijest da će Danijel doći, Marko nije skidao osmjeh s lica. Toliko radosti da će vidjeti svoga prijatelja to je nevjerojatno. Svima je pričao kako će on i Danijel igrati nogomet, sreća, ponos, veselje. Mi znamo koliko Danijel ima obveza, ali svaki puta prvo dođe kod nas. To je fascinantno i cijeli život njemu i njegovim prijateljima, ali i glazbenicima te Gradu Orahovici bit ćemo zahvalni i znat ćemo to cijeniti – rekli su u glas roditelji Verica i Ivica.
Pranjića je zanimalo ima li izgleda da se u dogledno vrijeme Markovo zdravstveno stanje dodatno poboljša, posebice u smislu samostalnog hodanja:
– Ima jedan liječnik u SAD-u koji radi upravo s pacijentima poput Marka. Imam par kontakata s roditeljima koji imaju isti ili sličan problem kao i mi. Svu potrebnu dokumentaciju trebamo prevesti na engleski, stupiti s liječnikom u kontakt i čekati što će on reći. Izgleda uvijek ima, ali sve je to za naše prilike jako skupo – rekla je majka Bogdanić.
– Ništa nas ne košta da pokušamo doći do liječnika i vidimo kakva će biti povratna informacija. Ako se pokaže imalo izgleda da naš Marko samostalno hoda, svi zajedno pokušat ćemo namaći sredstva kako bi se otputovalo u Ameriku. To je veliki zalogaj, akcija bi trajala dugo ali osmijeh djeteta je nešto najvrjednije na svijetu, a vidjeti osmijeh na Markovom licu se ne može platiti nikakvim novcem – zaključio je Danijel Pranjić.
Povezanost Danijela i obitelji Bogdanić postala je ipak nešto više od običnog prijateljstva, rekla je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin:
– Pratimo sve što se događa i pozdravljam svaki Danijelov dolazak u Orahovicu. Ukoliko bude dobrih vijesti iz SAD-a naravno da ćemo se ponovo svi uključiti. Zdravlje i osmjeh svakog djeteta je nešto najvrednije – rekla je gradonačelnica Petin.
Lijepa priča Bogdanićevih i Danijela Pranjića, čovjeka s velikim srcem, se na zadovoljstvo jednog malog anđela, nastavlja……..