Naslovnica Naslovnica Električni bicikli u funkciji

Električni bicikli u funkciji

402

Od srijede 01. srpnja, baš onako kako je najavljivano, šest električnih bicikala su na raspolaganju Orahovčanima, slučajnim prolaznicima, turistima. Sezonska karta za električne bicikle moći će se kupiti u Gradskoj upravi za samo 100 kuna, a vrijedit će sve do 15. listopada mjeseca. Inače, bicikli će se moći preuzimati i vraćati na bilo kojem od tri izgrađena stajališta za e-Bicikle na području Grada:
– na Trgu Damira Hornunga u Doljanima
– u središtu grada kod hotela Dukat i
– na izletištu Jezero.
Podsjetimo, na temelju Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava, a u sklopu Programa razvoja turističke infrastrukture, Grad Orahovica je od Ministarstva turizma prošle godine dobio bespovratna sredstva u iznosu od 211 tisuća kuna, kojima su izgrađena tri stajališta za e-Bicikle na području Grada, a vrijednost ukupne investicije iznosila je 429 tisuća kuna.
Koncem prošle godine u Orahovicu je stiglo i šest električnih bicikala koji su nabavljeni uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti u vrijednosti 30.000,00 kuna,
BIKE SHARing Orahovica može koristiti svaka fizička osoba, starija od 16 godina s područja grada Orahovice, koja posjeduje važeću osobnu iskaznicu, nakon potpisivanja Izjave o prihvaćanju Općih uvjeta korištenja sustava javnih e- bicikala u Orahovici. Za maloljetne osobe Izjavu potpisuje njihov zakonski zastupnik.
Sezonske kartice  mogu kupiti stanovnici grada Orahovice i pripadajućih prigradskih naselja koji na tom području imaju prebivalište (prilikom kupovine potrebno je predočiti osobnu iskaznicu) i studenti koji pohađaju fakultet u gradu Orahovici (prilikom kupovine potrebno je predočiti osobnu iskaznicu i indeks) kojim potvrđuju da pohađa fakultet u gradu Orahovici.
– Još jedna turistička ponuda više u našem gradu. Mislim da će električni bicikli biti pun pogodak. Treba ipak malo vremena dok ljudi shvate o čemu se radi i kako to sve funkcionira. Svima preporučujem da koriste bicikle – rekla je gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin.