Naslovnica Naslovnica Održana tiskovna konferencija GO HSS-a

Održana tiskovna konferencija GO HSS-a

502

Danas je Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke, održala tiskovnu konferenciju na kojoj su nazočili predsjednica GO HSS-a Marija Šafer, saborska zastupnica, aktualna gradonačelnica Orahovice i potpredsjednica HSS-a Ana – Marija Petin te Igor Hozić. Tema tiskovne bili su “Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor”.
Nakon uvodnih riječi predsjednice GO HSS-a Marije Šafer, Ana – Marija Petin podsjetila je na svoj rad u protekle četiri godine u Hrvatskom saboru. Napomenula je Petin kako je među prvim njezinim obraćanjima upozorila hrvatsku javnost na uvoz zaraženog mesa u Hrvatsku, upozorila je na mnoge nepravde, pa je tako govorila o niskim plaćama policijskih službenika, zagovarala je nagrađivanje dobrovoljnih vatrogasnih društava, pružila je podršku zapošljavanju osoba s invaliditetom te se zalagala za poboljšanje položaja žena na tržištu rada. Također iz klupa Hrvatskog sabora poručila je da su pravo na rad i posao, ustavno pravo svakog građanina. Ipak, Petin je najviše svog političkog djelovanja u Hrvatskom saboru usmjerila ka poljoprivredi koja je uvijek bila u fokusu njezinog političkog rada. Zaključila je kako je zadovoljna s odrađenim mandatom, jer je uspjela zastupati malog i jednostavnog čovjeka, svoju Orahovicu i Slavoniju. Na upit novinara koja su očekivanja od predstojećih izbora Petin je rekla da vjeruje kako će ljudi izaći na izbore I glasati za promjene, jer promjene su nužne u Hrvatskoj državi. Pozvala je na kraju sve birače s područja IV izborne jedinice da svoj glas daju Restart koaliciji te svoj preferencijalni glas upravo njoj, jer kako je rekla potrošeni glas, na nekoga koga se ne pozna, je glas uzalud.
Na koncu današnje tiskovne konferencije Igor Hozić napomenuo je da je preferencijalni glas za Ana – Mariju Petin, glas za Orahovicu, glas za sve ono što je dobro napravljeno u Orahovici. Orahovica je nakon 16 godina pokazala da se može drugačije i poštenije. I Hozić je pozvao sve birače da u nedjelju izađu na izbore i glas daju saborskoj zastupnici Ana – Mariji Petin kako bi ona svojim zalaganjem i nastupom u Hrvatskom saboru mogla doprinositi i dalje svom gradu i svojoj Slavoniji.