Naslovnica Naslovnica Održan sastanak Gradskog stožera civilne zaštite

Održan sastanak Gradskog stožera civilne zaštite

272

Pod predsjedanjem načelnika Milana Babaca, a u nazočnosti gradonačelnice Orahovice Ana – Marije Petin, održana je jedanaesta sjednica Stožera civilne zaštite Grada Orahovice. Načelnik Babac upoznao je nazočne članove Stožera o mjerama Nacionalnog stožera koje su još uvijek na snazi, a središnja točka rasprave odnosila se na Postupanje kod pojave bolesti kod gosta u turističko smještajnom objektu u Orahovici , a u  vrijeme pandemije  COVIDA-19 :

– Nakon jednosatne rasprave donesena je Odluka o načinu postupanja ukoliko dođe do takvih slučajeva. Stožer će sutra prema vlasnicima smještajnih objekata uputiti hodogram kako će se oni morati ponašati ukoliko dođe do sumnje u zarazu njihovog  gosta. Također, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u  Hrvatskoj, od sutra će se pojačanim medijskim nastupima, ponovo početi  provoditi kampanja nošenja zaštitnih maski, ali i još odgovornijeg ponašanja stanovništva u ovo zahtjevno vrijeme – rekao je Babac.

 Sjednici nazočna gradonačelnica Petin još je jednom pohvalila sve aktere koji participiraju u radu Gradskog stožera:

– I danas smatram da je Stožer u Orahovici odradio sjajan posao na zaštiti svojih sugrađana i tu zbora nema. Apeliram još jednom na svoje sugrađane da se pridržavaju uputa Stožera, da ostanu odgovorni  jer situacija u Hrvatskoj nije najbolja.  Sve gradske strukture i dalje će voditi  brigu o zdravlju svojih sugrađana koje je ipak najbitnije  – rekla je gradonačelnica Petin.