Naslovnica Događanja Održana godišnja skupština Orahovačke udruge umirovljenika i starijih osoba

Održana godišnja skupština Orahovačke udruge umirovljenika i starijih osoba

397

Redovnu godišnju izvještajnu skupštinu održala je jučer Orahovačka udruga umirovljenika i starijih osoba. Nakon izbora radnog predsjedništva, izvješće o radu u protekloj godini podnijela je predsjednica, Elza Blagajac, koja je tom prilikom navela čitav niz odrađenih aktivnosti. Tradicionalna mjesečna druženja uz glazbu i ples, rekreacijske tjelovježbe , sudjelovanje na županijskim sportskim suretima umirovljenika kao i na manifestacijama u organizaciji Grada Orahovice i susjednih općina – samo su dio tih aktvnosti. Osim toga, u suradnji s tvrtkom “Bontech” Udruga je organizirala besplatnu kontrolu sluha za svoje članove, a uz pomoć Grada Orahovice, orahovački umirovljenici su pohađali i informatički tečaj, rekla je Blagajac.

Slične aktivnosti Udruga će nastojati realizirati i u nastavku ove godine, rekla je prilikom podnošenja plana rada, predsjednica, Elza Blagajac.

Na koncu skupštine prigodnim riječima obratili su se i nazočni gosti, među kojima je bila i orahovačka gradonačelnica, Ana-Marija Petin. Rekla je kako su u ovim teškim vremenima pandemije korona virusa, Grad Orahovica i Stožer civilne zaštite Grada Orahovice učinili sve za sigurnost svih građana, a posebno starijih i nemoćnih, kao najugroženije populacije, te poručila da će to činiti i dalje. Također je rekla da će Grad i ove godine organizirati informatički tečaj, najavila nastavak provođenja projekta “Zaželi”, kojim će se poboljšati kvaliteta života starijih osoba u potrebi, te pozvala sve osobe kojima je takav vid pomoći potreban da se prijave. Na kraju je pohvalila čelništvo Udruge, te svima poželjela puno zdravlja u budućnosti.