Naslovnica Događanja Održana Početna konferencija projekta izgradnje igrališta u Dolcima

Održana Početna konferencija projekta izgradnje igrališta u Dolcima

417

Danas je u Maloj gradskoj vijećnici u Orahovici održana Početna konferencija projekta “Građenje i opremanje dječjeg igrališta Dolci”. U ime gradonačelnice Ana – Marije Petin, nazočne je pozdravila pročelnica JUO Marija Šafer koja je rekla kako je Ugovor između Grada Orahovice i Agencija za plaćanje u poljoprivredi potpisan u travnju ove godine pa su se stekli uvjeti za provođenje svih aktivnosti vezanih za projekt izgradnje igrališta u Dolcima. Radovi se financiraju iz natječaja kojeg je raspisao LAG “Papuk” još 2018. godine, a za provedbu tipa operacije 1.1.1. iz lokalne razvojne strategija LAG-a Papuk “Poticanje ulaganja u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu te pripadajuću infrastrukturu, koja se financira iz europskog poljoprivrednog fonda. Dodala je Šafer, kako je ukupna vrijednost ovog projekta 251.203,75 kn, a intenzitet ugovorene potpore projektu je 90,00%. Na koncu je dodala kako je krajem svibnja izvođač radova uveden u posao te kako slijedi opremanje igrališta igralima i opremom.
Voditeljica projekta Irela Strabić video je prezentacijom pojasnila što će sve biti izgrađeno u Dolcima, te o aktivnostima i ciljevima projekta. Rekla je Strabić kako je opći cilj projekta poboljšanje uvjeta života lokalnog stanovništva u ruralnom području, ulaganjem u infrastrukturu što će doprinijeti razvoju naselja i potaknuti mlade obitelji da ostanu u ovom okruženju. Poseban cilj projekta je izgradnja i opremanje dječjeg igrališta u Dolcima čime će se osigurati da djeca provode slobodno vrijeme u zdravom i sigurnom okruženju na opremi u skladu s propisanim tehničkim uvjetima i standardima. U Dolcima će biti izgrađeno igralište površine 329 m2, bit će postavljeno 6 dječjih igrala, pet komada urbane opreme, uređeno ukupno 29 m2 pješačke staze, a kompletno igralište bit će ograđeno postavljanjem 140 metara ograde.
Voditelj LAG-a “Papuk” Saša Rister izrazio je zadovoljstvo, da jedan od projekata koji se financira putem Lag-a, krenuo s provedbom.
Na koncu današnje Početne konferencije pročelnica Šafer dodala je kako se izgradnjom igrališta u Dolcima ispunjava dano obećanje mještanima tog prigradskog naselja, dodavši kako se uskoro očekuje raspisivanje novog natječaja s kojim će se krenuti u realizaciju izgradnje dječjeg igrališta u Novoj Jošavi.