Naslovnica Događanja Električne bicikle Orahovčani će moći iznajmljivati od 01. srpnja

Električne bicikle Orahovčani će moći iznajmljivati od 01. srpnja

414

Šest električnih bicikala vrijednih preko 100.000,oo kn od 01. srpnja bit će na raspolaganju Orahovčanima, koji će ih moći iznajmljivati po izuzetno povoljnim cijenama – rekla je danas, gostujući u programu Radio Orahovice, gradonačelnica, Ana-Marija Petin.
Sezonska karta za električne bicikle moći će se kupiti u Gradskoj upravi za samo 100 kuna, a vrijedit će sve do 15. listopada mjeseca.

– Ovo je još jedna pogodnost za naše građane, pogotovo tijekom vrućih ljetni mjeseci kada je bicikl jedno od najpopularnijih prijevoznih sredstava – rekla je Petin i pozvala sve građane da iskoriste tu mogućnost, te najavila da u slučaju većeg interesa postoji mogućnost kupovine dodatnih bicikala.


Inače, bicikli će se moći preuzimati i vraćati na bilo kojem od tri izgrađena stajališta za e-Bicikle na području Grada – na Trgu Damira Hornunga u Doljanima, u središtu grada kod hotela Dukat i na izletištu Jezero.
Podsjetimo, na temelju Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava, a u sklopu Programa razvoja turističke infrastrukture, Grad Orahovica je od Ministarstva turizma prošle godine dobio bespovratna sredstva u iznosu od 211 tisuća kuna, kojima su izgrađena tri stajališta za e-Bicikle na području Grada, a vrijednost ukupne investicije iznosila je 429 tisuća kuna.

Koncem prošle godine u Orahovicu je stiglo i šest električnih bicikala koji su nabavljeni uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti u vrijednosti 30.000,00 kuna, a od 01. srpnja oni će biti i stavljeni na raspolaganje svim zainteresiranim građanima.