Naslovnica Događanja U Orahovici obilježena 29. obljetnica osnutka satnije Zbora narodne grade

U Orahovici obilježena 29. obljetnica osnutka satnije Zbora narodne grade

565

U organizaciji Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata druge bojne 132. brigade i Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Orahovica, danas je u Orahovici   obilježena 29. obljetnica osnivanja satnije Zbora narodne garde Orahovica. Svečanost je održana kod Spomen obilježja koje se nalazi na ulazu u Centar za edukaciju na Merkuru. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, dužnu počast svim poginulim pripadnicima Zbora narodne garde,  izrazili su orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin, zamjenik župana Darko Žužak, predsjednici Udruga organizatora Jozo Šramek i Stjepan Varaždinac, Darko Kupres zapovjednik drugog voda Zbora narode garde, pukovnik Goran Sokol zamjenik zapovjednika 2/132 te još nekolicina predsjednika i izaslanika Udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Orahovice.

Posebno emotivno obraćanje imao je Darko Kupres, jedan od dvojice nazočnih pripadnika tadašnjeg Zbora narodne garde, koji je rekao kako vjeruje da će naredne godine,  kada bude obilježavana  trideseta obljetnica, napokon biti poznat i obznanjen ratni put satnije, broj poginulih i ranjenih.

Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin rekla je danas kako joj je velika čast što ima mogućnost stajati ispred spomenika koji je itekako vrijedan za orahovačku noviju povijest:

– Orahovica i svi njeni stanovnici moraju biti ponosni na sve svoje branitelje, jer orahovački su branitelji dali nemjerljiv doprinos suverenitetu  i samostalnosti  RH. Svim braniteljima s našeg područja još jednom veliko hvala, a svima onima koji su dali svoje živote za obranu Domovine neka je vječna slava i hvala – rekla je danas gradonačelnica  Orahovice Ana – Marija Petin.

Više s današnje svečanosti u informativnim emisijama  Radio Orahovice.