Naslovnica Naslovnica Lea Sobodić i Damir Hornung pripremaju se za svoje prve službene utrke

Lea Sobodić i Damir Hornung pripremaju se za svoje prve službene utrke

709

Motokros kao sport u Hrvatskoj nije na granama loptačkih sportova, nije čak niti blizu toga, no prema vijestima koje sam uspio saznati, sve više mladih ljudi u Hrvatskoj odlučuje se za adrenalinske sportove, sportove koji nisu profitabilni kao nogomet, rukomet, košarka, ali to su sportovi za koje moraš imati ono nešto.
Dvoje mladih Orahovčana, čiji su roditelji odlučiti podržati svoju djecu u borbi s brzinama, blatom, oktanima i utrkama, za koji dan ostvarit će svoj dječački san, odvest će svoje prve službene motokros utrke.
Lea Sobodić i Damir Hornung već nekoliko godina su “inficirani” motorima i motokrosom, a svoju želju za utkivanjem iskazuju na okolnim brdima tražeći najbolje hupsere i skokove, a unazad godinu dana, treninge odrađuju na stazi koja se nalazi na privatnoj površini, tik uz prometnicu koja vodi prema Industrijskoj zoni:

– Ljubav prema motorima usadio mi je otac i ta ljubav je svakim danom sve veća. Motokros mi je puno zanimljiviji od ostalih sportova i zato ga toliko volim. Ima nas mladih nekoliko sada u Orahovici i bližoj okolici koji pratimo sve što s događa u svijetu motokrosa, vježbamo, vozimo se, treniramo, maštamo – počeo je priču osamnaestogodišnji Damir.
Ljubav i hobi prerasli su ipak u nešto veće. Naime, Damir i Lea postali su članovi Extreme kluba “Malino” iz Oriovca, ali ne samo to da su postali članovi kluba, već su sada i službeni vozači racing teama iz Oriovca:

– Da Lea i ja smo sada i službeni vozači teama i svoja vatrena krštenja imat ćemo 20. I 21. lipnja u Oriovcu na utrci prvog kola Slavonske lige te na utrci koja se boduje za prvenstvo Hrvatske. Nemamo rezultatskog imperativa. Ja idem dati sve od sebe te pokušati pomrsiti račune favoritima – pun elana priča mlađahni Damir.
Oboje i Lea i Damir imaju svoje vlastite motore, Lea će nastupiti na KTM 80 cm3, dok će Damir voziti svoju Yamahu 250 cm3. Nema sumnje da će se uz stazu “Lazine” okupiti obje obitelji, zdušno navijajući za svoju djecu, no prvenstveni je cilj ipak završiti utrku bez padova i ozljeda:

– Moj motor je spreman kao i ja. Jedva čekam da utrka krene, jer za to se živi i trenira. Ne razmišljam o padovima i nesrećama. Uvijek idem punim gasom jer samo tako može se doći do rezultata – zaključila je orahovačka motokros nada Damir Hornung.
Damirovu strast prema motorima, motokrosu i natjecajnu financira obitelj, sponzora još uvijek nema, no za sada to nekako uspijevaju pokriti:

– Motor servisiramo kod Nenada Šipeka u Zaboku. Jedan dio opreme dobili smo od kluba, sve ostalo ostaje na nama. Ima dosta izdataka, to nije jeftin sport, no kada vidimo koliko Damir uživa u tome, ništa nam nije teško. Jedva čekamo da vidimo sina na startu i veselimo se svakom sljedećem nastupu – rekao je otac Mario, koji najavljuje skorašnje proširenje postojeće staze te organizaciju pokazne motokrosu utrke u Orahovici.
Mladim orahovačkim motokros nadama Lei i Damiru želimo svu sreću te puno uspjeha u svijetu oktana…..