Naslovnica Naslovnica Dolci dobivaju dječje igralište, gradilište obišla gradonačelnica Petin

Dolci dobivaju dječje igralište, gradilište obišla gradonačelnica Petin

479

Sklapanjem Ugovora u travnju ove godine, između Grada Orahovice i Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju o financiranju projekta naziva GRAĐENJE I OPREMANJE DJEČJEG IGRALIŠTA „DOLCI“, stekli su se uvjeti za provođenje planiranih aktivnosti projekta. Izvođač radova GRAPA iz Osijeka uveden je u posao krajem svibnja, a kako napreduju radovi uvjerila se gradonačelnica Ana-Marija Petin pri obilasku gradilišta. Odrađeni su pripremni i zemljani radovi, a u tijeku je postavljanje rubnjaka i izrada nosivog sloja terena u obuhvatu dječjeg igrališta.
Radovi gradnje dječjeg igrališta na lokaciji u neposrednoj blizini vatrogasnog doma u naselju Dolci financiraju se iz natječaja LAG „PAPUK“ za provedbu tipa operacije 1.1.1. iz Lokalne razvojne strategije LAG-a „PAPUK“: „Poticanje ulaganja u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu te pripadajuću infrastrukturu“, iz Europskog poljoprivrednog fonda.
Intenzitet ugovorene potpore projektu je 166.781,25 kuna bespovratnih sredstava što iznosi 90 % procijenjene vrijednosti projekta pri sklapanju ugovora o financiranju. Vrijednost ugovorenih radova je 144.558,75 kuna.
Osim radova na lokaciji u naselju Dolci, aktivnosti projekta koje slijede su opremanje igrališta dječjim igralima i urbanom opremom, postavljanje ograde te provođenje elemenata vidljivosti projekta i informiranja javnosti o napretku projekta:

– Radovi teku svojom dinamikom i bit će završeni kako smo i predvidjeli. Djeca Dolaca napokon će dobiti igralište na kojem će zajedno sa svojim roditeljima moći provoditi svoje slobodno vrijeme. Veselimo se što će i ovo obećanje biti ispunjeno – rekla je obilazeći izvođače radova gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.