Naslovnica Čačinci Izvješće o radu vrtića prihvaćeno jednoglasno, radovi na izgradnji nove zgrade obilato...

Izvješće o radu vrtića prihvaćeno jednoglasno, radovi na izgradnji nove zgrade obilato kasne, razmatra se raskidanje Ugovora s izvođačem radova

618

Rad  Dječjeg vrtića u Čačincima u  pedagoškoj godini 2018./2019.  članovi Općinskog vijeća, na sjednici u utorak, ocijenili su pohvalno. Ravnateljica vrtića Kristina Krmpotić, podnoseći izvješće o radu  rekla je kako rade u dvije grupe te kako je u protekloj pedagoškoj godini vrtić pohađalo 48 djece od 3 do 7 godina, a za njih su brinule tri odgajateljice. Polaznici vrtića redovno su sudjelovali  u raznim općinskim manifestacijama, pa je između ostaloga ravnateljica Krmpotić spomenula obilježavanje Dana kruha, maskenbal, obilježili su Svetog Florijana, Sjećanje na Vukovar, posjetio ih je Sveti Nikola, sudjelovali su u projektu „Ne dvoji odvoji“, obilježili su blagdan Uskrsa a svakako je jedna od najznačajnih aktivnosti, bila posjeta Parku prirode Papuk, odnosno Park šumi Jankovac.

U protekloj fiskalnoj godini  Dječji vrtić Čačinci prihodovao je 565.651,82 kuna dok su rashodi iznosili 514.012,45 kn. Višak prihoda nad rashodima u iznosu od 51.639,37 kuna raspoređen je za poslovanje u ovoj godini.

Nakon što je izvješće ravnateljice Krmpotić prihvaćeno jednoglasno, načelnik općine Mirko Mališ izvijestio je općinske vijećnike kako nije zadovoljan dinamikom izvođenja radova na izgradnji  zgrade novog vrtića u Čačincima. Rekao je Mališ kako su građevinski radovi trebali ovih dana biti završeni,  no oni obilato kasne. Najavio je načelnik sagledavanje svih pravnih mogućnosti oko raskidanja postojećeg Ugovora. Izgradnja vrtića te njegovo  opremanje trebalo bi biti završeno do početka nove pedagoške godine, a to je početak rujna mjeseca, no kako je rekao predsjednikom OV Tomislav Tomić, ti rokovi neće moći biti ispoštovani.