Naslovnica Čačinci Održana početna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade sportskog centra u Čačincima”

Održana početna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade sportskog centra u Čačincima”

201

U viječnici općine Čačinci danas je održana početna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade sportskog centra u Čačincima”, kojoj su uz načelnika općine, Mirka Mališa, nazočili i voditelj projekta, Marijan Mikec, predstavnici Razvojne agencije “Vidra”, predstavnik izvođača radova, projektantske kuće i nadzora, kao i općinski viječnici i zaposlenici Jedinstvenog upravnog odjela općine Čačinci. Sve njih uvodno je pozdravio načelnik Mališ, a potom ih je s detaljima projekta upoznao voditelj, Marijan Mikec, koji je rekao kako je vrijednost projekta nešto veća od milijun kuna, a osim estetskog dijela njegov cilj je smanjenje potrošnje energije za grijanje i hlađenje.
Oko 55% vrijednosti projekta sufinancirat će Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, dok će preostali dio u podjednakim iznosima sufinancirati Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, te općina Čačinci, rekao je načelnik, Mirko Mališ. Na kraju se zahvalio Razvojnoj agenciji “Vidra”, koja je odradila prijavu na natječaj Ministarstva graditeljstva i poručio kako će nakon obnove, zgrada sportskog centra u Čačincima imati veliku ulogu u razvoju sporta, ali će isto tako koristiti i svim udrugama kao i svim mještanima općine Čačinci, koji će u budućnosti moći koristiti novouređene prostorije za svoje aktivnosti.
Kažimo još i to da je izvođač radova tvrtka Tehnocolor iz Đakova, a radovi, koji su već neko vrijeme u tijeku, trebali bi biti gotovi do 10. kolovoza ove godine.