Naslovnica Čačinci Održana sjednica OV Čačinci, veća kontrola sječe drvne mase

Održana sjednica OV Čačinci, veća kontrola sječe drvne mase

444

Pod predsjedanjem Tomislava Tomića, jučer je u Čačincima održana 15. sjednica OV općine Čačinci. Trosatna sjednica obuhvatila je osam točaka Dnevnog reda, a središnja se odnosila na Prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna općine Čačinci za 2019. godinu.
Pročelnica JUO općine Čačinci Marija Vreš, pravdajući prošlogodišnji Proračun, rekla je kao su prihodni općine iznosili 10 milijuna 880 tisuća 420 kuna ili 113% od predviđenog plana, dok su rashodi iznosili 9 milijuna 64 tisuće 419 kuna, što znači da je općina Čačinci iskazala višak prihoda nad rashodima u iznosu 1 milijun 816 tisuća. Iskazani višak prihoda nad rashodima, raspoređen je za pokrivanje iskazanog gubitka u 2018 godini. U raspravi koja je uslijedila vijećnici Jerbić i Preradović tražili su dodatna pojašnjena za utrošena sredstva za izgradnju tržnice te pojašnjenje sredstava koja pristižu od šumskog doprinosa. Kada je spomenut šumski doprinosi, povela se žustra rasprava u kojoj su se vijećnici predvođeni predsjednikom Tomićem, složili kako se nekontrolirana sječa šuma i odvoz šumske građe bez nadzora, mora pokušati spriječiti, jer kako su rekli, sve radnje koje se odvijaju po šumskim predjelima općine, nisu zakonite i čiste. Proračun za proteklu godinu usvojen je jednoglasno, kao i izvješće ravnateljice Dječjeg vrtića Čačinci Kristine Krmpotić, direktorice Turističke zajednice općine Čačinci Ane Marunica, te izvješće o radu DVD-a Čačinci, koje je podnio Siniša Ileš.
Na koncu sjednice oporbeni vijećnici s pet glasova protiv, nisu podržali donošenje Odluke o prihvaćanju prijedloga sporazuma o korištenju postrojenja za sortiranje otpada. Opširnije s ove sjednice poslušajte u programu Radio Orahovice.