Naslovnica Naslovnica Sa 127 km/h protutnjao Korijom

Sa 127 km/h protutnjao Korijom

221

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 11 prometnih nesreća, i sve su prometne nesreće bile s materijalnom štetom. U 5 prometnih nesreća počinitelj je napustio mjesto događaja od čega su 4 počinitelja naknadno pronađena, izvijestili su nas i danas iz PU virovitičko-podravske.

Ukupno je utvrđeno 468 prekršaja, od kojih 45 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 168 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 78 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 52 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,98 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača osobnog automobila starosti 24 godine koji je zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola u četvrtak u Gradini.

Najveća brzina kretanja vozila od 127 km/h izmjerena je u subotu u Koriji, u naselju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.

Temeljem Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba zbog vožnje pod utjecajem alkohola, dok tijekom proteklog tjedna nije bilo pojačanih mjera i akcija na području cijele policijske uprave.