Naslovnica Naslovnica COVID – 19, realizirano 117 javljanja uživo, za sada završena borba, ali...

COVID – 19, realizirano 117 javljanja uživo, za sada završena borba, ali samo medijska

575

Radio Orahovica današnjim javljanjem uživo u devet sati, završila je medijsku borbu protiv Covida 19. Prvo telefonsko gostovanje u eteru Radio Orahovice realizirali smo 25. veljače kada je doktorica Vidaković izvijestila slušatelje da je virus stigao u Hrvatsku. Od tada do danas, novinari Vladimir Grabovac i Tonino Rađenović uz tehničku podršku Tonija Patkoša i Danijele Kalem odradili su točno 117 javljanja uživo. Naši gosti bili su gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, načelnici općina Zdenci i Čačinci Tomislav Durmić i Mirko Mališ, župan Virovitičko-podravski Igor Andrović, načelnici Stožera civilne zaštite Virovitičko podravske županije, Grada Orahovice i općina Čačinci i Zdenci, Marijo Klement, Milan Babac, Alen Jurenac i Jurica Kiris, doktorice Marijana Vidaković Peček, Željka Perić, pedijatrica Maja Vučinić, psihijatri Elevira Koić i Miroslav Pejić, ravnatelj Opće županijske bolnice Našice dr. Hrvoje Šimić, načelnik i zamjenik načelnika Policijske postaje Orahovica Krunoslav Bot i Milan Rončević, ravnatelji Osnovnih škola iz Orahovice, Zdenaca i Čačinaca, Maja Škraba, Mirjana Buneta – Knežević i Kristina Krmpotić, ravnatelj Srednje škole Zorislav Milković, ravnateljica orahovačkog Dječjeg vrtića Borislava Kordoš, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok epidemiolog Miroslav Venus, te župnik orahovački Željko Strnak. U tom periodu uključivali smo se, a nakon pristigle dozvole, i u prvi program Hrvatskog radija prenoseći 36 tiskovnih konferencija Nacionalnog stožera.
Najviše puta ipak smo razgovarali s doktoricom Marijanom Vidaković Peček, čak 33 puta. Upravo je ona danas uputila zahvalu svima onima koji su sudjelovali u obrani od virusa. Njezino obraćanje bilo je emotivno, iskreno i bez fige u džepu:
– Ja mislim da smo jedino tako mogli pristupiti ovoj situaciji, pošteno, iskreno, transparentno. Ljudi zaslužuju znati što se dešava pa iako nekada bude i loših vijesti. Otvoreni pristup prema ljudima je najpošteniji i samo tako smo se mogli izboriti s ovom situacijom u kojoj smo se našli. Mislim da smo uspjeli u tome. Koristim ovu priliku da se zahvalim svima, prvenstveno našim sugrađanima kojima je bilo najteže, gradonačelnici Petin, načelniku Stožera Milanu Babcu, svima vama koji radite u Radio Orahovici, vi ste odradili sjajan posao. Također, zahvaljujem se svim službama s područja Grada Orahovice, neću ih nabrajati jer ću nekoga sigurno ispustiti, svim dobrovoljcima koji su puno pomogli. Ovo je zaista priča svih nas, ovo je bila naša snaga, zajedništvo, odvažnost, brzina reagiranja, spretnost u svemu. Milim da sada na ovome što smo pokazali u protekla tri mjeseca, gradimo snagu za dalje. Mi smo narod koji se međusobno kritizira i traži greške, a ako je i bilo grešaka, sve to moramo zaboraviti jer smo bili u jednoj novoj životnoj situaciji, životnoj ugrozi, mi smo mogli biti u situaciji da oplakujemo mrtve, no ne da nismo oplakivali mrtve, već nismo imali niti bolesnih. To je fantastična stvar za našu malu zajednicu. Bravo za sve nas – u svom je emotivnom obraćanju danas rekla doktorica Marijana Vidaković Peček.


U ime svih svojih kolega još jednom se zahvaljujem svima koji su doprinijeli da i naša ustanova, Radio Orahovica, uvelike doprinese u borbi koju vodi čitav svijet, u borbi, koja će na koncu sigurni smo, donijeti ključnu pobjedu….. HVALA