Naslovnica Hrvatska Ukinuta zabrana rada trgovina i tržnica nedjeljom

Ukinuta zabrana rada trgovina i tržnica nedjeljom

155

Nacionalni stožer civilne zaštite u utorak je zbog povoljne epidemiološke situacije ukinuo zabranu rada nedjeljom piše današnje izdanje Glasa Slavonije.
“Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za trajanja proglašene epidemije COVID-19 ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo”, navodi se u priopćenju Stožera civilne zašite.

Stožer je donio i izmjenu Odluke o posebnom načinu rada tržnica za trajanja epidemije koronavirusa. Omogućeno je da se na tržnicama prodaje cvijeće, ali i svi drugi proizvodi koji su se prodavali i prije ograničenja, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Stožer je zabranu rada nedjeljom u vrijeme epidemije koronavirusa uveo 24. travnja, a od tada do 26. svibnja od zabrane rada nedjeljom, blagdanima i neradnim danima bili su izuzeti kiosci, pekarnice, trgovine kruhom, pekarskim proizvodima i trgovine na benzinskim postajama.