Naslovnica Naslovnica Hoće li veliki nogometni teren s umjetnom travom biti izgrađen u Orahovici...

Hoće li veliki nogometni teren s umjetnom travom biti izgrađen u Orahovici ?

636

 Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku o sufinanciranju izgradnje i rekonstrukcije nogometnih terena po županijama, čime će Hrvatski nogometni savez podržati izgradnju ukupno 105 novih terena (20 županija po 5 terena plus Grad Zagreb) te tako nastaviti svoja financijska ulaganja u hrvatsku nogometnu infrastrukturu.

 Sve pripremne radnje (izrada projektne dokumentacije, ishodovanje potrebnih dozvola, priprema terena i podloge i dr.) klubovi će morati odraditi sami uz pomoć Jedinica lokalne samouprave, rekao je danas za Dnevnik Radio Orahovice predsjednik Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije Đuro Bukvić. Na upit, hoće li jedno od pet novih igrališta s umjetnom travom biti izgrađeno i u Orahovici, Bukvić je odgovorio:

– Na području naše županije bit će izgrađeno pet igrališta u koja će biti uloženo oko milijun eura. Javni poziv je objavljen, a klubovi sada moraju biti aktivni i prikupiti sve potrebne papire. Ono što moram naglasiti jest da će veliku ulogu u ovoj priči igrati Jedinice lokalne samouprave. Na njima će biti glavnina posla – rekao je danas predsjednik Bukvić, koji je apelirao na čelnike lokalne samouprave da se uključe u ovu vrlo zanimljivu priču.

Decidirano Bukvić nije odgovorio na upit hoće li jedan od pet terena biti izgrađen u Orahovici, obrazlažuči to ovako:

–  Mi ne znamo hoće li NK Papuk i Grad Orahovica složiti potrebne papire i javiti se na ovaj natječaj, ako kažem da sigurno hoće , onda je to  omalovažavanje Čačinaca, Mikleuša, Voćina i  ostalih nogometnih sredina, koje također žele sudjelovati u ovom procesu. HNS će u cijelom ovom projektu sudjelovati samo sa travom i postavom trave, to je oko 1,5 milijun kuna, a dodatnih 300.000 eura morati će uložiti gradovi ili općine, da prirede teren za izgradnju jednog igrališta veličine 105×68 metara – rekao je danas Bukvić.

Svi zainteresirani klubovi koji se namjeravaju javiti na ovaj natječaj, moraju  do 01.08. kolovoza na adresu ŽNS dostaviti kratak opis projekta s dodatnim obrazloženjem.

U nekoliko navrata gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin govorila je o izgradnji još jednog nogometnog terena, pa je Odluku HNS itekako pozdravila:

– Naravno da ćemo pomoći u prikupljanju papirologije, da ćemo napisati pismo preporuke kako bi jedan novi teren bio izgrađen u Orahovici. Na našim terenima izraslo je mnoštvo sjajnih nogometaša, tu je i naš Danijel Pranjić počeo svoju velebnu karijeru. I danas nekoliko klinaca već trenira u Osijeku i to je pokazatelj da orahovački nogomet ima tradiciju ali i budućnost, no potrebni novac mi danas nemamo, jer nemao niti Proračun. Kada on bude donesen, sjest ćemo i razgovarati kako možemo ovaj projekt dovesti u Orahovicu. Središnji teren, kojega koriste NK Papuk, Škola nogometa i Rekreacijsko društvo je u dobrom stanju, ako se u obzir uzme da na njemu igra sedam selekcija, ali izgradnjom novog terena s umjetnom travom, nogomet u Orahovici rješava sve svoje probleme – rekla je danas gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

Ovo je jedinstvena prilika da se u Orahovici napokon riješi pitanje velikog terena s umjetnom travom, jer ako se netko želi ozbiljno baviti nogometom i proizvoditi nove igrače, onda mora imati riješenu kompletnu infrastrukturu, u protivnom……