Naslovnica Naslovnica „Škola tenisa“ novi sportski hit u Orahovici

„Škola tenisa“ novi sportski hit u Orahovici

604

Tenis klub „Orahovica“ u  nešto više od tri godine, od kada ga je preuzela „mlada garda“ izrastao u ozbiljan sportski kolektiv. Tri teniska terena su konstantno puna, igraju i stari i mladi, slobodni poslijepodnevni termini postaju luksuz.  Žuta teniska loptica postala je opet „in“. Bijeli sport vratio se u Orahovicu na velika vrata:

– Shvatio sam svoje imenovanje na mjesto predsjednika izazovom, prestižem, čašću. Tenis je jedan od najstarijih sportova u našem gradu. Naš teniski teren u parku je jedan od najstarijih u Slavoniji. To su podaci koje ja kao veliki ljubitelj sporta, poštujem i  cijenim i zato sam se dao na posao. Animirao sam nekoliko mladih ljudi, svojih prijatelja, oni su povukli svoje prijatelje i mi danas imamo više od četrdesetak članova s plaćenom članarinom. Naš rad, druženja i zabavu prepoznali su ljubitelji tenisa i van našeg grada koji su nam se pridružili i sada skupa pišemo ovu lijepu priču – rekao je danas za Radio Orahovicu predsjednik kluba Miroslav Radaković.

Najveći dobitak kluba je tridesetak klinaca koji su se javili i priključili novoustrojenoj orahovačkoj „Školi tenisa“. Trener s diplomom Vendi  Vujnović, ostao je ugodno iznenađen odazivom djece i mladih, koji h je na terenima sada i oko tridesetak :

– Radim u šest grupa. Djeca su u rasponu od 6 do 15 godina. Svaki dan samo na terenu osim vikenda. Raduje me što su roditelji prepoznali da je i tenis sport u kojem njihovo dijete može uživati. Ja ću dati sve od sebe kako bi moje učenike naučio igrati tenis ali prvenstveno mi je da ovi mladi ljudi nauče cijeniti sport  i natjecanja. Prve rezultate u napretku biti će vidljivi brzo, no natjecateljski tenis još uvijek će morati pričekati – rekao je trener u Školi tenisa Vendi Vujnović.

Broj članova u Tenis klubu u Orahovici danas doseže 80 pa su uz Školu nogometa ŽRK i RK Orahovicu postali klub koji okuplja najviše mladeži. Osim klinaca, koji su tek krenuli s usvajanjima vještina ovog sporta, seniori će se  ove sezone, po prvi puta  natjecati u Ligi Slavonije i Baranje:

– Tenis je „siguran“ sport i ne bi smjelo biti problema oko organizacije utakmica. Liga bi trebala početi 14. lipnja, a u njoj bi uz nas još nastupali klubovi iz Slatine, Virovitice, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Požege, Osijeka i Donjeg Miholjca. Mi imamo momčad koja će biti spoj mladosti i iskustva. Nemamo rezultatski imperativ, želimo pokazati Slavoniji da se u

Orahovici igra dobar i kvalitetan tenis. Također, cilj nam je promovirati našu „Školu tenisa“ od koje puno očekujemo – rekao je predsjednik TK Orahovica Miroslav Radaković.

Snažan uzlet orahovačkog tenisa podupire i gradonačelnica  Ana – Marija Petin:

– Pravi je užitak vidjeti svakodnevno pune terene. Posebice me veseli veliki dolazak djece. Nisu svi za nogomet i rukomet, mnogo njih može sada i na tenis. Čestitam vodstvu kluba na poslu kojeg odrađuju. Gradsku podršku imat će i dalje a sve u interesu promocije Orahovice i orahovačkog sporta – rekla je gradonačelnica Petin.

Tenis u Orahovici ima dugu i bogatu tradiciju. U Orahovici su nastupali mnogi poznati tenisači pa nije isključeno da baš iz grada podno drevne „Ružice“ stignu novi Ivaniševići, Karlovići, Prpići, Čilići, Čorići, ili pak neke nove Ive Majoli, Petre Martić,  Mirjane Lučić,  Ane Konjuh, Donne Vekić…  Sretno !