Naslovnica Hrvatska Milanović je odlučio: Izbori će se, očekivano, održati 5. srpnja

Milanović je odlučio: Izbori će se, očekivano, održati 5. srpnja

90

Predsjednik Republike Zoran Milanović donio je Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Prema Odluci o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, izbori će se na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održati u nedjelju, 5. srpnja 2020. godine, a izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u subotu, 4. srpnja i u nedjelju, 5. srpnja 2020. godine, stoji u priopćenju Ureda predsjednika Zorana Milanovića

Tako je, saznaje 24sata, odlučeno nakon razgovora i konzultacija s predsjednicima stranka, ali još nema službene potvrde.

Navodno se razmišljalo i o 21. lipnja, ali je ta opcija odbačena jer je 22. lipnja državni praznik te se pretpostavlja da će ljudi spojiti i otići na odmor.

Sam Milanović više je puta naglasio kako će “svjesno probati spriječiti” da se izbori održe u vrijeme kad je dosta Hrvata u inozemstvu, kao što je to bio slučaj za vrijeme predsjedničkih izbora 5. siječnja, u vrijeme kada građani odlaze na skijanje. Tada je također rekao da šef vladajuće stranke Andrej Plenković nije imao nikakvih preferencija o datumu izbora.