Naslovnica Događanja Ferragosto JAM 13 – termin u kolovozu i dalje aktualan

Ferragosto JAM 13 – termin u kolovozu i dalje aktualan

620

Prekrasno orahovačko jezero, srednjovjekovna utvrda Ružica grad i zelenilo Parka prirode Papuk, uz tradicionalnu manifestaciju “Orahovačko proljeće”, bogatstva su kojima se Orahovica ponosi i zbog kojih je naš grad već odavno dobio epitet “mala Švicarska”. No bez obzira na to, posljednjih godina jedan glazbeni događaj isprofilirao se kao najbolji promotor Orahovice, ne samo u Slavoniji, već u cijeloj Hrvatskoj, pa čak i izvan njenih granica. Riječ je naravno o Ferragosto Jam festivalu, koji je u proteklih 12 godina izrastao u vodeći glazbeni festival u Slavoniji i zbog kojega svake godine početkom kolovoza u Orahovicu dolaze tisuće mladih iz cijele Hrvatske ali i susjednih zemalja.

A hoće li tako biti i ove godine i hoće li Ferragosto doživjeti svoje trinaesto izdanje još uvijek nije poznato, a prvenstveno ovisi o smirivanju pandemije korona virusa, zbog koje su ove godine u cijelom svijetu otkazana brojna događanja. Iz trgovačkog društva Dostava zvuka, organizatora festivala, nadaju se povoljnoj epidemiološkoj situaciji do početka kolovoza, te da do otkazivanja neće doći, a kakve su trenutne informacije te koja su eventualna alternativna rješenja, za portal Radio Orahovice govori glasnogovornica festivala, Iva Zrnčić:

– Do početka kolovoza još je dosta vremena, pa iz tog razloga nismo još izašli u javnost s informacijom o eventualnom otkazivanju festivala. Pratimo situaciju s korona virusom i upute Nacionalnog stožera civilne zaštite, te je za sada i dalje aktivan originalni termin festivala od 05. do 09. kolovoza. Ako epidemiološka situacija u kolovozu ne bude povoljna, postoji opcija da se Ferragosto održi tijekom rujna ili u najgorem slučaju u kolovozu slijedeće godine – rekla je Iva Zrnčić.

Dobar dio izvođača već je poznat, a ove bi godine trebalo nastupiti rekordnih 70-ak glazbenika, rekla je Zrnčić, te podsjetila na udarna imena trinaestog Ferragosto JAM-a:

– Trenutni lineup čine Pips, Chips & Videoclips, Repetitor, Atheist Rap, Overflow, Mortal Kombat, Svemirko, Jonathan, ABOP, Buč Kesidi, Je Veux, Lovely Quinces, Mašinko, Crvi, pocket palma i Ajs Nigrutin. Novost u odnosu na prethodne godine su tri dodatna festivala koje će Ferragosto ugostiti tijekom tri dana, a riječ je o “JeboTon”, “ZEZ” i “Drito” festivalu. Svaki od navedenih festivala preuzet će jednu od pozornica na jedan dan – najavila je Zrnčić.

Ulaznice za ovogodišnji Ferragosto mogu se kupiti putem Entrio sustava, a cijena za sva tri festivalska dana iznosi 150 kuna.

– U slučaju da dođe do otkazivanja festivala, iste ulaznice će vrijediti i za novi termin, a oni koji budu htjeli povrat novca, moći će to ostvariti na prodajnom mjestu na kojem su ulaznicu i kupili – zaključila je na kraju glasnogovornica Ferragosto JAM-a, Iva Zrnčić.

S organizacijske strane sve je dakle spremno, preostaje jedino nadati se povoljnoj epidemiološkoj situaciji koja bi omogućila održavanje ovogodišnjeg trinaestog po redu glazbenog festivala Ferragosto Jam, od 05. do 09. kolovoza, na orahovačkom jezeru.