Naslovnica Naslovnica U srijedu obilježavanje 28. obljetnice pogibije pet hrvatskih branitelja

U srijedu obilježavanje 28. obljetnice pogibije pet hrvatskih branitelja

343

U srijedu 20. svibnja navršit će se dvadesetosma godina od pogibije petorice hrvatskih branitelja, Miroslava Međimurca, Zdravka Kevčića, Josipa Klobučara, Vlade Golika i Karla Stojakovića, koji su 20. svibnja 1992. godine kao pripadnici 2. bojne 132. brigade HV, poginuli braneći Posavinu. Ovogodišnji komemorativni skup održat će se u organizaciji Udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja bivše općine Orahov ica.
Program će početi u srijedu 20. svibnja u 08,00 sati okupljanjem sudionika komemoracije ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice. Nakon paljenja svijeća i molitve u središtu grda, skup će u 8,30 posjetiti grobno mjesto poginulog Miroslav Međimurca koji počiva na Gradskom groblju u Orahovici. U 09,00 sati počast će odati na mjesnom groblju u Kutovima gdje počiva poginuli Zdravko Kevčić, pola sata potom u 09,30 posjetit će se grobno mjesto Josipa Klobučara u Starom Petrovom Polju, te u 10,00 sati posljednje počivalište Vlade Golika na mjesnom groblju u Novom Petrovom Polju. Početak komemorativnog programa najavljen je za 10,30 sati, a on će biti održan u središtu Velikog Rastovca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.
Također, u Velikom Rastovcu u tamošnjoj kapelici u 11,00 sati počet će sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje. Obilježavanje 28. obljetnice pogibije pet hrvatskih branitelja Miroslav Međimurca, Zdravka Kevčića, Josipa Klobučara, Vlade Golika i Karla Stojakovića, završit će posjetom posljednjem počivalištu poginulog Karla Stojakovića na mjesnom groblju u Lađanskoj.