Naslovnica Zdenci Održana Svečana sjednica OV Zdenci

Održana Svečana sjednica OV Zdenci

905
Visoki gosti

U sklopu programa obilježavanja Dana općine Zdenci, jučer je održana svečana Sjednica OV na kojoj su uz domaćine, predsjednicu OV Zdenci Mariju Dedaj i načelnika općine Tomislava Durmića, još nazočili, saborska zastupnica i gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, zamjenici župana Darko Žužak, Mario Klement i Igor Pavković, načelnici i zamjenici načelnika susjednih općina, Crnac, Feričanci, Čačinci i Mikleuš, ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igor Fazekaš te predstavnici brojnih Udruga s područja općine Zdenci. Pozdravljajući nazočne goste, predsjednica OV Marija Dedaj, rekla je kako su na prošlim izborima povjerenje dobili novi mladi i obrazovni ljudi, koji imaju viziju boljitka općine Zdenci. Zahvalila se Dedaj na dosadašnjoj suradnji svim vijećnicima, pozivajući ih da nastave u zajedničkom duhu.
Načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, rekao je kako je općina Zdenci jedna od manjih općina na području Županije, s proračunom od 3 do 4 milijuna kuna, no to je općina koja ima svoju viziju i cilj, rekao je Durmić, naglasivši kako je puno toga u protekloj godini napravljeno, posebno apostrofiravši rješavanje imovinsko pravnih odnosa, te dobivanje svih potrebnih dozvola za tehnički pregled kanalizacijskog sustava, nakon kojeg će početi i priključci na isti. Govorio je Durmić i o izgradnji dječjeg igrališta u Zdencima, pješačkih staza u Bankovcima. Prateći objavljenje natječaje , općina Zdenci prijavila je i nekoliko projekata koji bi trebali biti financirani Europskim novcem, posebno naglasivši obnove Mjesnih domova, ali I zgrade lokalnog nogometnog kluba. Pozvao je Durmić sve Zdenčane na zajedništvo, jer samo tako općina će moći naprijed.

Nekoliko riječi pozdrava u ime Županijske uprave uputio je zamjenik župana Mario Klement, koji je također pohvalio rad zdenačkih općinskih struktura, kazavši kako će Županija i dalje pomagati razvoju zdenačke općine.
Nazočne goste pozdravila je orahovačka gradonačelnica Ana Marija Petin, koja je pohvalila rad načelnika. Naglasila je Petin kako su uz skromna proračunska sredstva uspjeli znanjem I upornošću ostvariti niz dobrih projekata.

Na koncu jučerašnje svečane sjednice, a po odluci zdenačkih vijećnika, OPĆINSKO PRIZNANJE dodijeljeno je , Antunu Grabovcu, “za dugogodišnju brigu o braniteljima i iskazanu humanost”.
Dodijeljene su i tri ZAHVALNICE : posthumno MARIJANU POSAVCU, “za dugogodišnji rad u vatrogastvu i humanitarnim akcijama na području Općine Zdenci”, IVICI MEDVEDU, “za iskazanu humanost u darivanju krvi, za 50 puta darovanu krv” i MIRKU BUŠLJETI, “za doprinos u razvoju mjesta”..