Naslovnica Virovitica Predstavljen online Katalog hrvatskih proizvoda Hrvatske gospodarske komore u kojem je trenutno...

Predstavljen online Katalog hrvatskih proizvoda Hrvatske gospodarske komore u kojem je trenutno 3.338 hrvatskih proizvoda

52

Direktorica Sektora za industriju HGK, Tajana Kesić Šapić, u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, u sklopu održavanja Kolegija načelnika i gradonačelnika VPŽ, predstavila je online Katalog hrvatskih proizvoda Hrvatske gospodarske komore u kojem je trenutno 3.338 hrvatskih proizvoda.

– Hrvatska gospodarska komora snažno se zalaže za upotrebu i ugradnju proizvoda domaće industrije. Radi toga je i nastao Katalog hrvatskih proizvoda s namjerom predstavljanja naručiteljima roba i usluga, a posebno investitorima i projektantima proizvoda koji se stvaraju u Hrvatskoj te su svojim specifikacijama i troškovničkim stavkama lako dostupni projektantima, investitorima i izvođačima. Upotrebom Kataloga olakšan je rad pripreme natječajne dokumentacije tako što se na jednome mjestu mogu naći korisne informacije o domaćoj ponudi – naglasila je Tajana Šapić Kesić.

Predstavljanje ovog Kataloga, pozdravio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i direktor HGK ŽK Virovitica Zlatko Pleša. Osim toga, predstavljanju je, uz načelnike i gradonačelnike, nazočila i direktorica Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo Hrvatske gospodarske komore Katarina Sikavica, kao i predsjednik HGK ŽK Virovitica Zlatko Pleša.

– Nužno bi bilo više pozornosti pridavati domaćem proizvodu i uložiti dodatne napore kako bi domaći proizvod postao konkurentan i na domaćem tržištu. Hrvatski proizvod ima kvalitetu, a povećanjem korištenja i ugradnje to ćemo i osvijestiti. Katalogom želimo ostvariti povećanje udjela hrvatskih proizvoda u sustavu javne nabave te posebno povećati udio malih i srednjih poduzetnika poštujući pri tome načela slobode kretanja roba i usluga – zaključila je Tajana Šapić Kesić.