Naslovnica Naslovnica Lige mladeži su prekinute, potvrđene ljestvice, dva naslova i jedno drugo mjesto...

Lige mladeži su prekinute, potvrđene ljestvice, dva naslova i jedno drugo mjesto u natjecanjima NS Našice

450

Nakon što je prošli tjedan HNS donio odluku vezanu uz natjecanja pod njegovom ingerencijom, bilo je za očekivati da će se tom odlukom voditi i svi županijski nogometni savezi te da će tako i oni donijeti jednake Odluke, što bi značilo da se neće nastaviti niti jedno amatersko nogometno natjecanje u Republici Hrvatskoj.
I dok ŽNS Virovitičko-podravske županije po ovom pitanju još uvijek nije donio nikakvo rješenje, u ponedjeljak je svoju odluku obznanio ŽNS Osječko-baranjski, u čijem sastavu je i nogometno Središte Našice.
U ligama mladeži NS Našice natječu se U-8, U-10 i U-14 momčadi ŠN “ORAHOVICA” (pod imenom NK “Papuk”), a odlučeno je da se za sve njih prvenstva NEĆE NASTAVITI te se plasmani određuju prema trenutnim stanjima na tablicama.
To znači da je dječji nogomet “stopiran” do iduće natjecateljske sezone, a NK “Papuk” je natjecateljsku sezonu 2019./2020. osvojio administrativnim putem u dvije starosne kategorije. Prema podacima s kojima raspolaže Škola nogometa “Orahovica” U-8 i U-10 momčadi “Papuka” bi tako narednih dana trebale dobiti pehare i medalje za osvojeno 1. mjesto u svojim ligama, dok je U-14 momčad sezonu završila na 2. mjestu.
Predsjednik ŠN “Orahovica” Darijo Krmpotić danas je rekao kako “škola” nije sretna takvim rješenjem, jer kako je rekao, naslove su htjeli osvojiti onako kako to dolikuje, na zelenom travnjaku. no svjesni su činjenice da se u ovoj situaciji nije moglo odlučiti drugačije:

– Zdravlje naših igrača je najbitnije. Naslove smo željeli potvrditi na terenu jer to je najpoštenije, ali poštujemo sve Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite i ostajemo odgovorni. Čestitam igračima i trenerima na postignutim rezultatima – rekao je danas za Radio Orahovicu predsjednik ŠN Darijo Krmpotić.
Prema svemu sudeći natjecateljskog nogometa u “školi” neće biti do jeseni, pa se tako početak aktivnosti očekuje krajem srpnja ili početka kolovoza mjeseca.