Naslovnica Naslovnica I “Orlovi” u službi zdravlja

I “Orlovi” u službi zdravlja

484

Od pojave korona virusa u Hrvatskoj prošla su dva mjeseca i Orahovica je do danas ostala pošteđena ili bolje rečeno sačuvana od dolska COVIDA – 19. Posebna pozornost poklanjala se zdravstvenim djelatnicima koji su u svojim ambulanata u Orahovici, brinuli o zdravlju stanovnika Orahovice, no oni su jednostavno morali ostati negativni, jer bez njih zdravih, zdravstveno stanje svih nas, bilo bi na velikoj kušnji. O čuvarima orahovačkog zdravlja smo već pisali, ali koliko su oni zaslužni što smo ostali “čisti” (neka tako i ostane ), toliko su zaslužni ljudi koji su čuvali i pazili da medicinski radnici u Orahovici ostanu pošteđeni nepotrebnih pitanja, dolazaka u Dom zdravlja bez nužne potrebe Ili bez adekvatne zaštite itd.. Pripadnici Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica-Našice, gotovo svakog dana od pojave pandemije bili su na usluzi orahovačkim liječnicima:

– Ma momci su odradili sjajan posao i u ime svojih kolega I kolegica ja se od srca zahvaljujem. Kada su oni bili ispred vrata nije bilo potrebe za našim intervencijama, osjećali smo se sigurnijima, a samim time i koncentriranijima na svoj posao. Odradili su bez sumnje veliki posao – rekla je danas doktorica Vidaković – Peček.


Zlatko, Dražen, Drago, Nedžad i Davor, od 06. travnja, većinu svog slobodnog vremena provodili su u službi zdravlja, u Orahovici ispred ulaza u zgradu Doma zdravlja:

– Akcija još uvijek traje i mi smo i dalje na dispoziciji. Zajedno s medicinskim sestrama i liječnicima provodili smo Odluke Nacionalnog i Gradskog stožera civilne zaštite s ciljem osiguranja strožih mjera socijalnog distanciranja, a sve u svrhu sprečavanja mogućeg širenje virusa. Zahvaljujem se kolegama na požrtvovnosti – rekao je danas Davor Solić predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica-Našice. HVALA